La Junta Electoral obliga a repetir les eleccions a la Granja de la Costera

La JEC estima el recurs del PP i declara nuls els comicis per la incompatibilitat d'un vocal que era candidat del PSPV.

El candidat del PSPV i alcalde des de 2007 a la Granja de la Costera, Carlos Garrido
El candidat del PSPV i alcalde des de 2007 a la Granja de la Costera, Carlos Garrido / Diputació de València

Les eleccions s'hauran de repetir a la Granja de la Costera i el veïnat haurà de tornar a votar per a decidir el govern municipal. La Junta Electoral de Xàtiva ha estimat el recurs del Partit Popular i ha declarat la nul·litat de les eleccions municipals del 26M.

En aquesta xicoteta localitat de la comarca de la Costera, el 26 de maig es van adjudicar quatre regidors al PSOE i 3 al PP per un únic vot de diferència, entre els 107 dels socialistes i els 106 dels populars. El PP va impugnar l'única mesa electoral, ja que un dels vocals figurava com a candidat en la llista del PSOE i incorria en una causa d'incompatibilitat definida per la llei.

La resolució conclou que aquesta irregularitat "és tan greu que afecta tot el procediment de votació i determina la necessitat de declarar la nul·litat de les eleccions en aquesta taula i, en ser l'única de la circumscripció, la de les eleccions en el municipi, que cal que es repetisquen".

Retard en la constitució de la Diputació de València

La repetició ajorna el ple d'investidura municipal del 15 de juny i retarda també la data de constitució de la Diputació de València. El que no especifica la Junta Electoral Central (JEC) és si les eleccions europees també estan suspeses.

El que passarà ara al consistori és una incògnita, ja que la JEC no ha fixat encara la data de les noves eleccions, segons ha confirmat a la ràdio d'À Punt, el secretari de l'Ajuntament de la Granja de la Costera, Enrique Vidal, que ha destacat que "contra l'acord, no s'hi admet cap recurs".  

D'altra banda, respecte als comicis de Torrevella, la JEC ha rebutjat el recurs d'Esquerra Unida: Seguim Avant i Unides Podem que demanava repetir les eleccions municipals a aquesta localitat que van donar la majoria absoluta al PP, per una presumpta vulneració del dret al secret del vot. 

També et pot interessar

stats