La Junta Electoral estudia eliminar l'aval que va donar als partits per a assenyalar els votants amb discapacitat

La mesura permetia registrar en l'acta els DNI d'aquells electors que, al seu parer, no estigueren exercint el seu dret de manera conscient.

La Junta Electoral estudia eliminar l\'aval que va donar als partits per a assenyalar els votants amb discapacitat
La Junta Electoral estudia eliminar l'aval que va donar als partits per a assenyalar els votants amb discapacitat

La Junta Electoral Central es replantejarà la seua instrucció sobre l'aplicació de la reforma del vot de persones amb discapacitat i estudiarà eliminar el punt que permet els apoderats i interventors dels partits registrar en l'acta els DNI d'aquells electors i electores que, al seu parer, no estiguen exercint aquest dret de manera conscient, lliure i voluntària. 

Així ho ha confirmat aquest dijous a Europa Press el diputat de la Unió del Poble Navarrés, Íñigo Alli, impulsor d'aquella reforma que garantirà el vot a més de 100.000 persones amb discapacitat intel·lectual. El diputat Alli va enviar una carta a la Junta Electoral Central demanant que reconsiderara aquesta mesura perquè, al seu juí, "contradiu l'esperit" de la reforma que es va dur a terme al Congrés, ja que crea una "llista negra" de votants, cosa que segons Alli genera una divisió entre "ciutadans de primera i de segona”.

També et pot interessar

stats