La junta electoral estima que Iglesias i Ayuso van infringir la llei electoral

Consideren que van utilitzar recursos públics amb finalitats electoralistes. 

Imatges d'arxiu de Pablo Iglesias i Isabel Díaz Ayuso
Imatges d'arxiu de Pablo Iglesias i Isabel Díaz Ayuso / Efe

La Junta Electoral Provincial ha estimat que el candidat de Podem a presidir la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias, i la candidata del Partit Popular, Isabel Díaz Ayuso, han incorregut en una infracció de la llei electoral per usar recursos públics amb finalitats electoralistes.

En una de les resolucions, la Junta estima la denúncia del PP de Madrid contra el líder de Podem pel vídeo que va llançar en xarxes socials per a anunciar la seua candidatura a la presidència de la Comunitat de Madrid en considerar que vulnerava "els principis de neutralitat, imparcialitat i igualtat".

Per tant, aprecia que Iglesias va incórrer en una infracció del que s'estableix en l'article 50 de la Llei orgànica del règim electoral general, en què s’estableix que "des de la convocatòria de les eleccions i fins a la celebració d'aquestes queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que continga al·lusions als fets o als assoliments obtinguts, o que utilitze imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les seues pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions".

D'altra banda, la junta acorda en una altra resolució arxivar la denúncia davant la Junta Electoral presentada contra Ayuso en relació amb les seues intervencions dels passats 10 i 17 de març. Però sí que estimen que la roda de premsa oferida el passat 15 de març en què va fer un repàs del que ha assolit en la pandèmia i on va arribar a demanar el vot va incórrer en una infracció del mateix article de la Llei Electoral.

Els magistrats assenyalen que faran saber a Ayuso que "hauria de tindre més cura per a no incórrer en aquesta mena d'actuacions". D'aquesta manera, s'ordena retirar l'enregistrament de la publicació d'aquesta roda de premsa.

També et pot interessar

stats