La Junta Electoral Central reprova Celaá per fer valoracions "electoralistes" després del Consell de Ministres

L'organisme estima parcialment la denúncia presentada per Ciutadans però no sanciona la portaveu de l'executiu espanyol.

La ministra d'Educació en funcions i portaveu de l'executiu espanyol, Isabel Celaá
La ministra d'Educació en funcions i portaveu de l'executiu espanyol, Isabel Celaá / Óscar Cañas (Europa Press)

La Junta Electoral Central (JEC) ha instat aquest dimecres la ministra d'Educació en funcions i portaveu de l'executiu espanyol, Isabel Celaá, a no fer valoracions polítiques amb "connotacions electoralistes" en les rodes de premsa posteriors al Consell de Ministres. Tot i això, ha decidit no sancionar-la per haver-ho fet divendres passat.

D'aquesta manera, l'autoritat electoral ha estimat parcialment la denúncia presentada per Ciutadans, que demanava sancionar Celaá per induir al vot en parlar en nom del PSOE en la roda de premsa posterior a l'últim Consell de Ministres.

En la reunió d'aquest dimecres, la JEC demana a la ministra que, a partir d'ara, tinga cura de "no efectuar valoracions polítiques amb connotacions electoralistes que puguen infringir l'estricta neutralitat que han de mantindre els poders públics al llarg de tot el procés electoral".

Dos dies a Torra perquè retire llaços i estelades

D'altra banda, l'entitat que arbitra els processos electorals ha ordenat al president de Catalunya, Quim Torra, la retirada d'estelades i llaços grocs de qualsevol edifici públic dependent de la Generalitat en 48 hores i l'adverteix sobre les sancions administratives o penals en cas de no fer-ho. Aquesta mesura, afegeix la JEC, ha d'estar complida a les 15:00 hores del divendres 4 d'octubre.

També et pot interessar

stats