La Junta Electoral Central obri un expedient a Sánchez per una entrevista en La Sexta

El govern central presentarà al·legacions i es compromet a cuidar l'escenografia en pròximes entrevistes.

VÍDEO | La Junta Electoral Central obri un expedient a Sánchez per una entrevista en La Sexta

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat obrir un expedient sancionador al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, per haver efectuat manifestacions "electoralistes" en una entrevista en La Sexta i per haver-les penjades en el web de La Moncloa.

L'àrbitre electoral considera que les afirmacions del candidat del PSOE per als comicis que se celebraran el 10 de novembre vulneren l'article 50.2 de la llei electoral perquè l'entrevista es fa a través de "mitjans institucionals" i "singularment" perquè es difon en el web de Presidència del govern espanyol.

A més, també ha influït en la decisió de la JEC que en un acord del 17 d'octubre es va advertir els membres de l’executiu espanyol en funcions que s'abstingueren de fer declaracions electoralistes perquè, si no, els obririen procediment sancionador.

Així mateix, la JEC ha decidit incoar un altre expedient a la ministra d'Educació en funcions, Isabel Celaá. 

El govern espanyol presentarà al·legacions

El govern central ha anunciat que presentarà les al·legacions que estime oportunes davant la Junta Electoral Central. A més, s'ha compromés a cuidar l'escenografia en les pròximes entrevistes que es realitzen des del Palau de la Moncloa.

L'executiu s'ha mostrat convençut que després d'exposar els seus arguments, l'organisme arbitral conclourà que l'actuació ha sigut "correcta". En aquest sentit, subratllen que "únicament" es qüestiona l'"escenografia".

També et pot interessar

stats