La Junta Electoral Central multa Sánchez i Celáa per vulnerar el principi de neutralitat durant el 10N

Sanció de 500 euros per al president del govern espanyol i de 2.200 per a la ministra d’Educació.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu.
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu.

La Junta Electoral Central (JEC) ha multat aquest dijous al president del govern espanyol Pedro Sánchez i a la ministra d’Educació Isabel Celáa en entendre que van vulnerar el principi de neutralitat dels poders públics en període electoral durant les passades eleccions del 10N.

En concret ha imposat una multa de 2.200 euros a Celaá, en entendre que va llançar missatges electoralistes en les rodes de premsa del Consell de Ministres que va oferir com a portaveu a pocs dies dels comicis

L'expedient sancionador es va obrir a instàncies del PP en entendre que Celaá havia fet haver fet electoralisme des de la sala del premsa del Consell de Ministres en presentar les dades de l'Enquesta de Població Activa.

Així mateix ha resolt sancionar amb 500 euros de multa el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per haver llançat missatges electorals des de La Moncloa dies abans dels comicis del 10 de novembre. L'organisme arbitral considera que suposa una vulneració del principi de neutralitat dels poders públics que estableix la llei.

En la seua resolució, la Junta Electoral assenyala que Sánchez, aleshores en funcions, "va incórrer en la infracció tipificada en l'article 153.1 de la Llei orgànica del règim electoral general" en haver utilitzat les dependències del Palau de la Moncloa i el web de Presidència per a una entrevista que va concedir a la Sexta el mes d'octubre passat.

També et pot interessar

stats