La Junta Electoral Central decideix si sanciona Sánchez per utilitzar la Moncloa en precampanya

Podrien posar-li una multa de vora 3.000 euros.

La Junta Electoral Central decideix si sanciona Sánchez per utilitzar la Moncloa en precampanya
La Junta Electoral Central decideix si sanciona Sánchez per utilitzar la Moncloa en precampanya
23 de gener 2020 - 07:30

La Junta Electoral Central (JEC) decideix si sanciona al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per l’entrevista que va oferir en el Palau de la Moncloa durant els dies previs a la campanya electoral del 10N. Així, s’estima que, en cas que siga expedientat, la quantia de la multa podria ser d’uns 3.000 euros.

El procediment es va posar en marxa després d’una reclamació del PP, ja que considerava que vulnerava l’article 50.2 de la Llei orgànica del règim electoral general (Loreg). L’apartat prohibeix als representants dels poders públics recórrer a “mitjans institucionals” en època electoral. Els comicis generals del 10 de novembre es van convocar formalment el 24 de setembre, així que va ser en aquest moment quan va començar l’època electoral.

La Junta també va estimar que l’entrevista es va reproduir íntegrament en la web de la Moncloa mateix, i ací apareixen manifestacions de Sánchez amb caire “electoralista”. A més, no es tractava de la primera vegada que el govern central incorria en pràctiques similars dins de la mateixa època electoral, ja que, va advertir que en altra ocasió va fer declaracions “electoralistes” en la roda de premsa posterior a un Consell de Ministres, per les quals es va obrir expedient a la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá.

Finalment, la JEC també reprén la situació del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, en la qual va instar a la retirada de la seua credencial com a diputat català per haver sigut condemnat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

També et pot interessar

stats