La Junta d’Andalusia entrega a Vox les dades de les persones que treballen en les unitats de violència masclista

El partit d’ultradreta assenyala que 4 de 10 no estan col·legiats.

El president andalús Juanma Moreno, el vicepresident Juan Marín  i el conseller de presidència Elías Bendodo durant un ple del Parlament d'Andalusia
El president andalús Juanma Moreno, el vicepresident Juan Marín i el conseller de presidència Elías Bendodo durant un ple del Parlament d'Andalusia / Efe.

La Junta d’Andalusia ha entregat a Vox les dades de les persones que treballen en les unitats de violència masclista, tal com sol·licitava la formació d’ultradreta. El govern andalús i Vox manifesten que en cap cas es tracta de dades personals sinó professionals. Amb aquestes dades a la mà el portaveu de Vox, Francisco Serrano, ha assegurat que 4 de cada 10 treballadors no estan col·legiats. 

Per la seua part, el vicepresident andalús, Juan Marín, creu que els treballadors tenen la preparació que hi cal. “Una cosa és tindre la titulació i una altra és estar col·legiat. Serrano, com a magistrat, ho hauria de saber”, ha dit Marín. 

La socialista Susana Díaz considera “inaudit” que s’estiguen lliurant dades de professional “només perquè ho exigeix l’extrema dreta”. Díaz ha lamentat que hi haja “llistes negres”. 

També et pot interessar

stats