La Junta d’Andalusia acomiada Bernat Soria al·legant frau laboral

L’exministre valencià era un alt càrrec del Centre de Biologia Molecular i Medicina Regenerativa.

La Junta d’Andalusia acomiada Bernat Soria al·legant frau laboral
La Junta d’Andalusia acomiada Bernat Soria al·legant frau laboral

La Fundació Pública Andalusa Progrés i Salut, que depén de la Junta d’Andalusia, ha decidit rescindir el contracte de l’investigador Bernat Soria per “trencar l’exclusivitat” laboral amb l’entitat, “en compaginar l’activitat privada amb el seu contracte públic que exigia clarament exclusivitat”.

Aquestes fonts han explicat que a Bernat Soria el van contractar el 2009 a través de la Fundació Progrés i Salut, però vinculats al Centre Andalús de Biologia Molecular i Medicina Regenerativa (Cabimer).

Però, al gener de 2019 la Junta li va obrir un expedient per detectar una falta d’exclusivitat amb l’entitat pública, per la qual li pagava un plus de 5.000 euros, per estar vinculat amb dues empreses relacionades amb el tema de cèl·lules mare.

El conseller de la Presidència, Administració Pública i Interior, Elías Bendodo, va manifestar dimarts que “sabien que Bernat Soria era el treballador de la Junta d’Andalusia que més cobrava” i va voler deixar clar que el “Govern del canvi actuaria amb fermesa en vista possibles fraus laborals a l’administració amb independència de com s’anomenara el responsable o del càrrec que haguera tingut anteriorment en un govern o un altre”.

També et pot interessar

stats