Junqueras, els 'Jordis' i Romeva passaran la nit a la presó de Zuera, a Saragossa

Forcadell i Bassa aniran dimecres directament des de Madrid fins a la presó de Puig de les Basses, a Figueres (Girona).

Autobús que ha traslladat aquest matí a Junqueras, Cuixart, Sánchez i Romeva des de Valdemoro
Autobús que ha traslladat aquest matí a Junqueras, Cuixart, Sánchez i Romeva des de Valdemoro / Javier Cebollada (Efe)

L’expresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, els expresidents d’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart respectivament, i l’exconseller Raül Romeva passaran la nit de dimarts 3 de juliol a la presó de Zuera, a Saragossa, mentre que l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa aniran directament, demà dimecres, des del centre penitenciari d’Alcalá-Meco (Alcalá de Henares, Madrid) a la presó de Puig de les Basses, al terme municipal de Figueres, a l'Alt Empordà. 

Els principals líders independentistes empresonats per la seua implicació en el referèndum de l’1 d’Octubre i les seues actuacions davant la Conselleria d’Economia el 20 de setembre de 2017 havien sigut reagrupats aquest matí al centre penitenciari de Valdemoro. Junqueras i Romeva estaven a la presó d’Estremera, i Cuixart i Sánchez, a la de Soto del Real. 

Pablo Llarena, el jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa independentista a Catalunya, s’ha pronunciat aquest dimarts sobre les peticions dels exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, que també havien demanat anar a presons catalanes. Previsiblement, el Ministeri de l’Interior, a través d’Institucions Penitenciàries, autoritze en les pròximes hores el trasllat de tots ells. 

La previsió d’Interior és que Junqueras, Cuixart, Sánchez i Romeva ingressen a les presons catalanes entre dimecres i dijous, i Turull, Rull i Forn ho farien més endavant. Els independentistes homes aniran a la presó de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada, al Bages), mentre que Bassa i Forcadell estaran a la de Figueres. 

També et pot interessar

stats