Junqueras deixa la protesta independentista a Barcelona escridassat pels manifestants

El president d'ERC ha assegurat que "l'independentisme continua ben viu i que el conflicte no ha acabat"

Protestes independentistes per la cimera entre Espanya i França a Barcelona
Protestes independentistes per la cimera entre Espanya i França a Barcelona / Reuters

Un centenar de persones que participen aquest dijous en la protesta contra la Cimera Hispano-Francesa a Barcelona han esbroncat el líder d'ERC, Oriol Junqueras, quan aquest se n'anava de la concentració.

El líder d'ERC l'ha deixada "Els segadors", i diversos concentrats l'han seguit fins al cotxe xiulant-li i al crit de "traïdor", "botifler" i "Puigdemont, el nostre president".

Junqueras, envoltat de diversos diputats i membres d'ERC, ha acudit a primera hora a la concentració en la qual alguns dels presents ja li han xiulat i li han llançat les mateixes acusacions amb menys intensitat, però ha sigut en anar-se'n de la protesta quan l'han esbroncat.

Ha acudit a la concentració escortat per almenys dos agents dels Mossos d'Esquadra de paisà, que han estat al seu costat mentre ha fet declaracions als periodistes.

En anar-se'n i mentre l'esbroncaven, els mossos han caminat al seu costat fins al cotxe amb el qual ha arribat i se n'ha anat de la concentració.

Oriol Junqueras aquest dijous a Barcelona
Oriol Junqueras aquest dijous a Barcelona / Europa Press

"El conflicte no ha acabat"

Abans dels incidents el president d'ERC ha reivindicat que el procés independentista "no ha acabat": "Hem vingut per a dir-li a (Pedro) Sánchez que ací no ha acabat res".

"L'independentisme continua ben viu. El conflicte no ha acabat perquè continua havent-hi repressió contra els catalans en forma de persecució econòmica i de judicis", ha manifestat Junqueras.

"Aquest conflicte no acabarà fins que la societat catalana puga exercir el seu dret a l'autodeterminació votant. Aquest és el camí que seguim. En aquest camí continuem treballant i negociant en tots els àmbits. Ho fem de govern a govern amb el govern espanyol", ha asseverat el president d'ERC.

També et pot interessar

stats