Junqueras defén que la independència "és irreversible i un nou referèndum, inevitable"

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, exigeix "parar la repressió" i una amnistia.

Imatge d'Oriol Junqueras, projectada en el Congrés Nacional
Imatge d'Oriol Junqueras, projectada en el Congrés Nacional / Europa Press

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha defés que la independència de Catalunya és "irreversible i un nou referèndum inevitable".

Ho ha dit en un àudio gravat des de la presó, que s'ha emés en el 28 Congrés Nacional de la formació, en què els republicans fixaran l'estratègia per als pròxims quatre anys. El conclave té lloc en plenes negociacions amb el PSOE per la investidura de Sánchez i després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que li reconeix la immunitat.

Junqueras ha defés que fa falta un nou referèndum i ha cridat a persistir i enfortir el sobiranisme perquè, quan arribe el moment de fer-ho, "la majoria favorable a la independència siga immensa i inqüestionable".

Aragonès defén que la política desplace la repressió

Durant la intervenció, el coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha advertit que la nova etapa de diàleg i negociació entre Catalunya i l'Estat "només és possible si la política desplaça la repressió". Ha indicat que Esquerra "assumeix el paper de trencagel dels murs que impedeixen la política".

Aragonès ha explicat que la formació està disposada a assumir lideratges per a fer possible l'obertura "de processos polítics" que conduïsquen a l'exercici de drets democràtics "com el d'autodeterminació" de Catalunya.

Rovira exigeix una amnistia

La secretària general, Marta Rovira, ha advertit que el camí del diàleg "no és possible" amb "la vulneració sistemàtica de la llibertat dels principals líders polítics i socials". "No és possible el camí de la resolució política d'aquest conflicte que tenim damunt de la taula sense parar la repressió, sense una amnistia per a tanta injustícia", ha assegurat en un discurs per videoconferència des de Suïssa.

També et pot interessar

stats