El juí per la visita del papa a València començarà el 9 de març

S’investiga una presumpta comissió de delictes d’associació il·lícita, prevaricació, malversació, frau, falsedat, contra la hisenda pública, blanqueig i suborn.

El juí per la visita del papa a València començarà el 9 de març
El juí per la visita del papa a València començarà el 9 de març

El juí sobre les contractacions irregulars de la visita del papa a València el 2006 començarà el 9 de març de 2020. La causa investiga una presumpta comissió de delictes contra la hisenda pública, d’associació il·lícita, prevaricació, malversació, frau, falsedat, blanqueig de capitals i suborn.

Es tracta d’una peça separada del cas Gürtel i s’investiga si els contractes es van fer sense concurs ni concurrència pública. Entre els investigats destaca l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i l’expresident dels Corts, Juan Cotino.

El tribunal ha fixat 44 sessions de judici en aquesta peça sobre la contractació de pantalles i megafonia en empreses de la xarxa per als actes de la visita de Benet XVI a València. Tindran lloc a la seu de San Fernando de Henares (Madrid).

Cotino s’enfronta a una petició fiscal d’11 anys de presó, encara que l’exdirector d’RTVV Pedro García Gimeno és el que té una petició de pena major, 40 anys. També es jutjaran diversos alts càrrecs d’RTVV, així com el cap de la Gürtel, Francisco Correa (que s’enfronta a 38 anys de presó), a més del seu número dos, Pablo Crespo (37), i Álvaro Pérez, el Bigotes (37).

Paral·lelament a aquesta causa, un jutjat de València investiga els contractes que va fer la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies per a la preparació de la visita del papa en un procediment en què estan imputats Camps i set persones més per suposats delictes de prevaricació administrativa, malversació i frau.

També et pot interessar

stats