A juí l'alcalde del Campello, l'anterior alcalde i tres exedils per presumpte fraccionament de contractes

Esquera Unida, que va presentar la denúncia, sol·licita 12 anys d'inhabilitació per als cinc càrrecs públics, mentre que Fiscalia demana 13 anys

Ajuntament del Campello
Ajuntament del Campello / Arxiu

El jutjat d'Instrucció número 1 d'Alacant ha obert juí oral contra l'actual alcalde del Campello, Juanjo Berenguer, l'anterior primer edil, Benjamí Soler, tres exregidors més i una funcionària, acusats de prevaricació administrativa per un presumpte fraccionament de contractes.

L'acte determina que procedeix que se celebre un juí en l'Audiència Provincial d'Alacant contra aquests càrrecs i empleats públics després d'haver-lo sol·licitat Fiscalia i Esquerra Unida. Estimen que "els fets pogueren ser constitutius de delicte, del qual semblen respondre els acusats".

L'origen del procés va ser una denúncia d'Esquerra Unida l'any 2018 en entendre que aquestes persones van cometre un delicte per presumptament fraccionar contractes relatius al manteniment d'una depuradora i d'una font entre els anys 2011 i 2019.

El partit sol·licita 12 anys d'inhabilitació per als cinc càrrecs públics, mentre que Fiscalia demana 13 anys. Així mateix, per a la funcionària sol·liciten els mateixos anys d'inhabilitació per a ocupar càrrec de tècnica en qualsevol ajuntament.

També et pot interessar

stats