El juí a Echávarri encara la recta final amb les conclusions

L'exalcalde i dos assessors estan sent jutjats per prevaricació en el cas Comerç.

L'exalcalde i dos assessors estan sent jutjats per prevaricació en el cas Comerç
L'exalcalde i dos assessors estan sent jutjats per prevaricació en el cas Comerç / Efe.

S'acaba el juí pel cas Comerç en què es jutja l'exalcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, i dos dels seus assessors, Eduardo Díez i Pedro de Gea, per un presumpte delicte de prevaricació. Se'ls acusa del fraccionament de 25 factures de contractes de publicitat i màrqueting per a la gala del comerç de 2016, amb l'objectiu de convertir-los en contractes menors per a evitar que s'haguera de traure a concurs públic una concessió de 190.000 euros.

Per una banda, la Fiscalia manté la intenció de demanar deu anys d'inhabilitació en el càrrec per als tres investigats. Contràriament, la defensa ha demanat la lliure absolució dels imputats perquè considera que no hi ha relació entre els contractes investigats, i que els acusats no tenien cap tracte personal amb les empreses adjudicatàries.

En l'última sessió es coneixeran les conclusions a què s'ha arribat després d'escoltar tots els testimonis dels involucrats directament o indirectament en el cas. Entre els destacats es troben Luis Barcala, actual alcalde d'Alacant, que havia començat el procés com a acusació particular i que es va retirar després; Natxo Bellido, de Compromís; i Yaneth Giraldo, de Ciutadans.

També et pot interessar

stats