El juí contra Díaz Alperi i Castedo per les irregularitats en el PGOU d’Alacant, a partir de 2020

Els exalcaldes populars i l’empresari Enrique Ortiz s’enfronten a penes de fins a 10 anys de presó i 126 milions de multa.

D’esquerra a dreta, exalcaldes d’Alacant amb el PP, Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo
D’esquerra a dreta, exalcaldes d’Alacant amb el PP, Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo

Els exalcaldes d’Alacant amb el Partit Popular, Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo i el constructor i empresari Enrique Ortiz seuran a la banqueta dels acusats a partir de 2020 pel presumpte tripijoc del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat, una branca separada del conegut com a cas Brugal.

El jutjat d’instrucció número 5 d’Alacant ha trasllat a l’Audiència Provincial la causa perquè fixe una data per al juí, que segons fonts jurídiques consultades per Europa Press, encara tardarà més d’un any perquè es puga dur a terme.

El jutjat va dictar l’obertura del juí oral al febrer després d’acabar la instrucció, però la causa s’ha dilatat pels diversos recursos que ha presentat la Fiscalia i les defenses en els últims mesos. 

10 anys de presó i multes de 126 milions d’euros 

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita 10 anys de presó per a Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo i inhabilitació per a càrrec públic durant 29 i 24 anys, respectivament, per delictes de revelació d’informació privilegiada per autoritat o funcionari, suborn i tràfic d’influències. A Castedo, a més, li suma el delicte de prevaricació. Per a l’empresari Enrique Ortiz demana 8 anys de presó i 10 d’inhabilitació per tràfic d’influències i suborn.

A més, la Fiscalia demana als acusats multes que ascendeixen a 86 milions d’euros per al constructor, 63 milions d’euros per a Alperi i 126,5 milions per a Sonia Castedo, a qui considera responsable d’un delicte continuat de tràfic d’influències en concurs amb prevaricació.

En la causa es jutgen sis persones més, com els lletrats Francisco Javier Gutiérrez i José Luis Castedo –germà de l’exalcaldessa– per revelació d’informació privilegiada, tràfic d’influències continuat i suborn; i el germà del constructor, Virgili Ortiz, per corrupció de funcionaris públics.

També et pot interessar

stats