El juí per la contracta del fem a Oriola de la trama Brugal arrancarà el 5 de març

Entre les 34 persones acusades hi ha els exalcaldes del PP d'Oriola, José Manuel Medina i Mónica Lorente, set exregidors, i l'empresari Ángel Fenoll.

La secció setena de l'Audiència Provincial d'Alacant, amb seu a Elx, ha fixat per al 5 de març l'inici del judici
La secció setena de l'Audiència Provincial d'Alacant, amb seu a Elx, ha fixat per al 5 de març l'inici del judici / Europa Press

La secció setena de l'Audiència Provincial d'Alacant, amb seu a Elx, ha fixat per al 5 de març l'inici del judici de la peça derivada del cas Brugal que jutjarà les suposades irregularitats en l'adjudicació del contracte de recollida dels fems d'Oriola. Les declaracions dels processats començaran el 7 de maig, una vegada s'hagen resolt totes les qüestions prèvies plantejades per les parts. 

En la causa hi ha 34 acusats. La Fiscalia Anticorrupció sol·licita 37 de presó per a l'empresari adjudicatari, Ángel Fenoll, 12 anys per al exalcalde d'Oriola del PP José Manuel Medina, i 8 per a la exprimera edil, la també popular Mónica Lorente.

Durant els dies 5, 6 i 7 de març es posaran de manifest les qüestions prèvies davant el tribunal. La sala ha fixat també les dates del 13 i 14 de març perquè fiscalia es pronuncie sobre les qüestions prèvies presentades per les defenses, i els dies 20 i 21 de març perquè es pronuncie l'acusació particular, que exerceix l'Ajuntament d'Oriola. Segons fonts jurídiques, ni fiscalia ni acusació particular tenen previst presentar qüestions prèvies.

La decisió ha sigut presa pel tribunal, després d'accedir a la petició de les defenses de renunciar a la lectura dels escrits d'acusació i de defensa. Les parts consideren "innecessari" la lectura de tants documents i la fiscalia no s'ha oposat, per a així agilitar l'inici del juí.

També et pot interessar

stats