El juí a Castedo, Alperi i Ortiz per la presumpta manipulació del PGOU d’Alacant arranca el 30 de juny

Les dues primeres sessions es dedicaran a qüestions prèvies i a partir del 23 de setembre declararan acusats, testimonis i perits.

Els exalcaldes d’Alacant Luis Díaz Alperi  i Sonia Castedo
Els exalcaldes d’Alacant Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo

El juí per la branca del cas Brugal relacionada amb la suposada manipulació durant l’elaboració del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) d’Alacant començarà el 30 de juny de 2020, una dècada després que començara a instruïr-se el cas.

La vista oral seurà a la banqueta dels acusats els exalcaldes d’Alacant Sonia Castedo i Luis Díaz Alperi, l’empresari i promotor immobiliari Enrique Ortiz, els advocats Javier Gutiérrez i José Luis Castedo (germà de l’exalcaldesa), un germà d’Ortiz (Virgilio) i els empresaris Pablo Rico, Ramón Salvador Águeda i Santiago Bernáldez. En total hi ha nou persones acusades.

L’Audiència Provincial d’Alacant assenyala que les dues primeres sessions del juí (30 de juny i 7 de juliol de 2020) es dedicaran exclusivament a les qüestions prèvies que puguen plantejar les parts. Està previst que a partir del 23 de setembre declararen acusats, testimonis i perits del cas.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita penes de deu anys de presó per a Castedo i Díaz Alperi com a presumptes responsables de delictes continuats de revelació d’informació privilegiada, suborn, prevaricació i tràfic d’influències. El fiscal, Felipe Briones, els acusa d’haver acceptat entre el 2008 i el 2010 diverses donacions d’Ortiz a canvi d’afavorir els seus interessos en el nou planejament urbanístic, i li van facilitar dades quan encara eren confidencials.

Per a l’empresari Enrique Ortiz el ministeri públic demana una pena de huit anys de presó per un delicte continuat de corrupció d’autoritats o funcionaris públics, aprofitament de secrets o informació privilegiada, tràfic d’influències i prevaricació.

Les quinze caixes del sumari del cas del pla general d’Alacant contenen gravacions telefòniques, documents, plànols i interrogatoris, entre altres arxius procedents d’una investigació judicial iniciada l’any 2010 com a peça separada del cas Brugal.

També et pot interessar

stats