El juí a Blasco per l'hospital d'Haití començarà el 15 d'abril

Es jutjaran dues peces del cas Cooperació.

Rafael Blasco en una foto d'arxiu
Rafael Blasco en una foto d'arxiu / Europa Press

El juí a l'exconseller de Solidaritat i Ciutadania amb el govern del PP, Rafael Blasco, i 23 persones més acusades d'irregularitats en subvencions a ONG i en la construcció d'un hospital a Haití que no va arribar a fer-se arrancarà el 15 d'abril i es prolongarà fins al 19 de juny, amb un total de 48 sessions. 

Es jutjaran dues peces del cas Cooperació, sobre les quals el jutjat d'Instrucció número 21 de València va donar per conclosa la instrucció pels delictes de prevaricació, suborn, associació il·lícita, malversació, encobriment, frau de subvencions, blanqueig i falsedat documental.

A més de Blasco, actualment en la presó per un frau d'ajudes al Tercer Món en la primera de les peces del cas, s'obri el juí contra l'excúpula de la Conselleria —l'exsecretària general, Tina Sanjuán; l'exdirector general, Josep Maria Felip, i l'excap de l'àrea de Solidaritat, Marc Llinares— i també els empresaris Augusto César i Arturo Tauroni. 

A finals de gener d'enguany, la secció segona de l'Audiència va confirmar el processament dels acusats amb la incorporació a la causa de tres persones més, entre elles Fernando Darder, president de l'ONG Esperança sense Fronteres. 

Per la peça de l'hospital d'Haití, la Fiscalia Anticorrupció demana 16 anys de presó per a Blasco i sol·licita com a responsabilitat civil 4.639.840 euros a favor de la Generalitat. La pena més elevada que sol·licia el fiscal és per a Augusto César Tauroni, per a qui reclama 21 anys i mig de presó, 3.136.800 euros i el decomís dels dos apartaments que té a Miami i un iot, a més dels diners dels comptes dels Estats Units de diferents societats per un delicte de blanqueig de capitals.

També et pot interessar

stats