Juanma Moreno ja és president de la Junta d'Andalusia

S'ha marcat com un dels reptes generar ocupació "amb reformes valentes".

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, i la seua esposa, Manuela Villena, a l’arribada al Parlament andalús
El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, i la seua esposa, Manuela Villena, a l’arribada al Parlament andalús / José Manuel Vidal (Efe)

Juanma Moreno, del Partit Popular, ja és president de la Junta d'Andalusia. Aquest migdia ha pres possessió del càrrec en un acte al Parlament andalús. Un acte en el qual ha tingut el suport de l'expresident del govern, Mariano Rajoy, i el líder del PP, Pablo Casado, i al qual han assistit la ministra d'Administració Territorial, Meritxell Batet, i l'expresidenta de la Junta, Susana Díaz, entre d'altres. 

Moreno ha dit que és un "honor" ser president i que assumeix la responsabilitat de dirigir el govern que "constituirà una nova etapa a Andalusia". El nou president ha assenyalat que vol que aquest siga un dia important “per als homes i dones d'Andalusia” i convida “a tots” a recórrer el camí per un futur millor.

Un dels seus grans reptes, ha dit, és generar ocupació “amb reformes valentes”, a pesar que Andalusia ha de fer front a un alentiment a Europa i Espanya i pels efectes del Brexit. Potenciarà els sectors del turisme i agroalimentari i impulsarà la indústria i la innovació.

D'altra banda, el president andalús ha assenyalat que Andalusia no serà aliena al debat sobre Espanya i vol que Andalusia siga un referent. A més, ha avançat que el seu govern serà un aliat fidel del Govern d'Espanya.

També et pot interessar

stats