Juan Trinidad (Cs) aconsegueix la presidència de l'Assemblea de Madrid amb els vots de PP i Vox

Alberto Castillo, de Ciutadans, és elegit president de l'Assemblea de Múrcia en segona volta amb el suport del PP.

El PP, Ciutadans i Vox han votat conjuntament per a fer president de l'Assemblea de Madrid el diputat de Ciutadans Juan Trinidad
El PP, Ciutadans i Vox han votat conjuntament per a fer president de l'Assemblea de Madrid el diputat de Ciutadans Juan Trinidad / Fernando Alvarado (Efe)

El PP, Ciutadans i Vox han votat aquest dimarts conjuntament i han aconseguit unir forces per a fer president de l'Assemblea de Madrid el diputat de Ciutadans Juan Trinidad amb 68 vots, enfront dels 64 de PSOE, Més Madrid i Unides Podem, que han optat per la candidata proposada pels socialistes, Pilar Llop. El pacte de les formacions del centredreta al Parlament madrileny s'ha materialitzat i les tres formacions han donat el seu vistiplau amb un aplaudiment conjunt. 

El diputat de Vox José Ignacio Arias Moreno ha sigut elegit vicepresident tercer de l'Assemblea de Madrid, Paloma Adrados (PP) ha aconseguit la vicepresidència primera i Diego Cruz (PSOE) la segona.

Aquesta unió obri el camí per al futur govern autonòmic, que encapçalaria la candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, i en el qual entraria Ciutadans. Queda per veure el paper que jugaria la formació d'Abascal, que no descarta demanar conselleries. La data límit per al ple d'investidura és l'11 de juliol.

Parlament de Múrcia

D'altra banda, el diputat de Ciutadans, Alberto Castillo, ha resultat elegit en segona votació president de l'Assemblea de Múrcia amb els vots del Partit Popular, durant la sessió de constitució de l'Assemblea Regional per a ser president de la cambra durant la X legislatura.

Castillo ha aconseguit en primera votació 22 vots (corresponents als del PP i als de Ciutadans), mentre que el candidat del PSOE Alfonso Martínez Baños, ha tingut el suport del seu grup, 17 vots. En la primera volta, els diputats de Vox han votat en blanc, i els dos de Podem han donat el seu suport a la candidata del seu grup, María Giménez.

Ja en la segona votació, el candidat de Ciutadans ha tornat a obtindre 22 vots a favor, mentre que Alfonso Martínez Baños n'ha aconseguit 19, els del seu grup i els dos de Podem. Hi ha hagut quatre vots en blanc, corresponents a Vox.

També et pot interessar

stats