Juan Manuel Badenas, candidat de Vox a l'alcaldia de València: "Follant també es fa cultura"

El digital esdiario ha publicat un vídeo del candidat en una trobada del partit fa dos anys a Xarafull

El catedràtic Juan Manel Badenas, candidat de Vox a alcalde de València
El catedràtic Juan Manel Badenas, candidat de Vox a alcalde de València / Efe

"Follant també es fa cultura". Així va concloure fa dos anys el candidat de Vox a l'alcaldia de València, Juan Manuel Badenas, la intervenció en una trobada de Vox a Xarafull (Vall de Cofrents), en què defenia la condició "contracultural" de la formació d'extrema dreta. "Per què som contraculturals? No perquè estiguem en contra de la cultura, sinó perquè ens volen imposar una cultura que no és la nostra i volem defendre-la fins al final, menjant i bevent i follant el que faça falta. Follant també es fa cultura", se sent dir a Badenas en un vídeo que ha divulgat el digital esdiario.

En declaracions a la Cadena Ser, Badenas ha justificat els comentaris en l'ambient despreocupat de la jornada, unes trobades que ha descrit com "esmorzars políticament incorrectes", dins un context "jocós i d'intimitat de grups d'amics", en un moment en què no desenvolupava cap responsabilitat política.

En la trobada, atenent Badenas, s'hi veu Cristina Seguí, fundadora de Vox a la Comunitat Valenciana i una de les denunciants contra l'exvicepresidenta Mónica Oltra en el cas dels abusos a la menor tutelad. Ara investiguen Seguí per la difusió d'un vídeo sobre les menors denunciants d'una violació múltiple a Burjassot (Horta Nord).

Vox va nomenar Badenas candidat a l'alcaldia el febrer. Natural de València, doctor en Dret i exrector de la Universitat Internacional de València (VIU), el candidat d'extrema dreta compagina l'activitat docent amb la de magistrat suplent a l'Audiència de València i Castelló.

També et pot interessar

stats