Juan Carlos Fulgencio: “Si volem tindre uns serveis dignes hem d’abordar el finançament a diferents nivells”

El delegat del govern vol fer de la institució un instrument que done facilitats a la resta d'administracions.

El nou delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio, en una entrevista a "Les notícies del matí" de la ràdio d'À Punt.
El nou delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio, en una entrevista a "Les notícies del matí" de la ràdio d'À Punt.

El nou delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio, en una entrevista a Les notícies del matí de la ràdio d'À Punt, ha explicat quines són les seues prioritats en el càrrec. Entre aquestes està normalitzar les relacions amb el govern central, reforçar les forces de seguretat que estan en precari i, per descomptat, impulsar el corredor mediterrani.

El delegat ha afirmat a l’equip de "Les notícies del matí" respecte del finançament autonòmic que s’ha de tindre en compte que els ajuntaments són el pont amb la resta d'escalons: "Si volem tindre uns serveis dignes hem d’abordar el finançament a diferents nivells”. També ha descatat la seua bona relació amb Ximo Puig, del qual ha dit: "Té la legitimitat democràtica i la de la faena ben feta.”

Respecte a l’estat de les autonomies, manté que és un model caduc, no sostenible. Segons Fulgencio, Espanya ha d’avançar cap a un nou model federal, amb un compromís entre els diferents territoris.

D’altra banda, ha confirmat que l’alliberament de l’AP-7 es durà a terme, encara que de moment queden interrogants. També ha assenyalat que els objectius del Govern d’Espanya en matèria de infraestructura i de la CV són comuns: el corredor mediterrani és una missió prioritària.

Pel que fa a l’Aquarius, segons el delegat, les competències de la delegació una vegada aquestes persones han arribat a terra es només de caràcter jurídic. La missió del Govern d’Espanya és tractar d’agilitzar els tràmits perquè tot el procés es duga a terme amb normalitat. 

També et pot interessar

stats