Josep Vicent Boira: “Les reivindicacions valencianes són justes i seran les mateixes ahir, hui i demà”

El secretari autonòmic opina que el nomenament del valencià José Luis Ábalos és una notícia positiva.

Pots escoltar l'entrevista sencera a Josep Vicent Boira ací.
Pots escoltar l'entrevista sencera a Josep Vicent Boira ací.

En Les notícies del matí  hem parlat amb Josep Vicent Boira, secretari autonòmic d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. Boira ha afirmat que el nomenament de José Luis Ábalos com a nou ministre de Foment és una bona notícia per a tots els valencians, perquè “és una persona que coneix la realitat valenciana i els problemes que tenim”.

No obstant això, s’ha mostrat prudent sobre què podrà aconseguir el nou ministre, ja que encara no es coneix el pla que desenvoluparà. En qualsevol cas, Boira ha aclarit que les reivindicacions que han dut a terme els últims anys són justes i, per tant, no s’alteraran amb l’arribada del nou govern espanyol. 

Pel que fa al corredor mediterrani, el secretari autonòmic ha remarcat que no es tracta només d’un tren, sinó que és un vector de comunicació necessari per a no deixar la Comunitat Valenciana desconnectada del seu context. Boira ha anunciat que per a la tardor preparen una nova campanya de reivindicació amb motiu dels cent anys de les primeres reclamacions del corredor mediterrani. Per a Boira, que haja passat ja un segle d’aquesta demanda demostra “la marginació del nostre territori al marge dels diferents partits polítics”.

Finalment, Josep Vicent Boira ha fet balanç del que ha realitzat la Conselleria durant aquests anys del Govern del Botànic. “Estic orgullós del treball de la Conselleria, hem hagut de capgirar el model i, a més, explicar a la societat que els objectius eren positius”, ha remarcat. En aquest sentit, ha afegit que ara preparen el terreny per a poder continuar en la mateixa direcció també amb el nou govern que es forma a Espanya.

També et pot interessar

stats