José Muñoz descarta que el cas Assut tinga un impacte electoral en el PSPV: "Estem absolutament tranquils"

El secretari d'organització dels socialistes valencians anticipa bones perspectives electorals per al partit i descompta del resultat l'impacte de la investigació sobre corrupció a històrics de la formació

Entrevista a José Muñoz en 'Les notícies del matí'

El resultat de les eleccions andaluses no condicionarà l'estratègia del PSPV-PSOE de cara a les eleccions autonòmiques valencianes d'ací a un any. Ho ha explicat en Les Notícies del Matí el secretari d'organització del partit, José Muñoz, que anticipa per als socialistes valencians un millor futur del qual anticipen les enquestes", en part per la millora en indicadors econòmics com la taxa d'atur o de temporalitat que, segons entén, situen la Comunitat Valenciana en "les millors condicions possibles per a afrontar l'eixida de la pandèmia".

"Les enquestes no estan encertant. Ja fa temps. Intenten condicionar el resultat, no anticipar el resultat [...] El PSOE està molt fort, la valoració del president Puig és molt bona i tenim molt bones perspectives electorals", ha afirmat Muñoz qui, no obstant això, ha situat la prioritat del partit en pilotar des del Consell la recta final de la legislatura, "una etapa crucial per a poder canviar la vida de les persones, eixir de la pandèmia més forts i reduir la desigualtat".

El PSOE està molt fort, la valoració del president Puig és molt bona i tenim molt bones perspectives electorals

Muñoz ha deixat en l'aire, com una opció més, la possibilitat de fer coincidir les autonòmiques i municipals, sobre la qual s'ha especulat en els últims dies, a partir de les afirmacions del cap del Consell en el comité nacional dels socialistes valencians. També ha aclarit que els motius que llavors s'argumentaren per a separar els comicis, a fi de donar més visibilitat a la problemàtica autonòmica valenciana en el conjunt de l'Estat, no són ja necessàriament vàlids, ja que aquesta projecció s'ha aconseguit al llarg de la legislatura, particularment sobre l'infrafinançament.

Considera que el Botànic és un govern cohesionat i "a prova de bombes", tot i les tensions amb Compromís al Consell o en els governs de coalició a consistoris clau, com l'Ajuntament de València, que ha emmarcat dins la pluralitat de bipartits i tripartits en què hi ha una "forma plural de veure les coses". I per això ha reivindicat la continuïtat del model, perquè entén que "la ciutadania valenciana necessita un govern progressista".

Sabem el que significa combatre la corrupció amb independència de les conseqüències electorals

Muñoz no s'ha mostrat preocupat per l'impacte en el futur electoral dels socialistes valencians de les repercussions del cas Assut, que esguita, entre d'altres, qui fora el portaveu socialista a l'Ajuntament de València, Rafael Rubio. "Estem absolutament tranquils, hem pres les decisions que havíem de fer", ha explicat el secretari d'organització del PSOE, que ha comportat la gestió de la crisi, amb l'expulsió immediata de la militància de Rubio, de la continuïtat al Partit Popular d'algunes de les persones investigades, com la neboda de l'exalcaldessa Rita Barberà o el vicepresident de les Corts, Jorge Bellver, de qui s'ha demanat la imputació al TSJCV. Muñoz ha diferenciat la situació d'aquest últim de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, si bé ha insinuat que ha de ser el seu partit, Compromís, qui ha de pronunciar-se sobre el futur de la consellera en cas d'imputació.

Siga com siga, el secretari d'organització del PSPV ha matisat que, al seu juí, la presumpta corrupció sota investigació respon a "accions individuals" i no a la formació, en què segons ha destacat "sabem el que significa és combatre la corrupció amb independència de les conseqüències electorals". Ho deia en referència a casos com l'expulsió de l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, arran la imputació en el cas Alqueria, o la de l'exalcalde d'Alacant Gabriel Echávarri, investigat —i ara condemnat— per prevaricació.

Em preocupa que un PP que no té projecte polític estiga en mans de la ultradreta, que sí que té un projecte: carregar-se els drets socials

Mirant cap al futur electoral, al cap d'organització dels socialistes valencians, més que el creixement del PP valencià de Carlos Mazón li preocupa l'ascensió de l'extrema dreta, que creix que li està menjant més terreny del que sembla als populars. En opinió de Muñoz, ja "s'està desunflant l'efecte bambolla" que va seguir l'elecció de Núñez Feijoó, "que no pot fer una altra cosa que el que va fer Casado, que és pactar amb Vox", mentre a la Comunitat Valenciana "a Mazón no el coneix ningú" ni "se li coneix cap iniciativa més enllà d'alguna lúdica, festiva; no sabem quin és el projecte per als populars".

"Em preocupa que un PP que no té projecte polític estiga en mans de la ultradreta, que sí que en té un projecte: carregar-se els drets socials", ha explicat als micròfons d'À Punt. El secretari d'organització del PSPV-PSOE ha conjurat les forces democràtiques per a tractar de parar la ultradreta, advertit de la possibilitat que "per primera vegada, hi puga haver antidemòcrates en un lloc de govern".

També et pot interessar

stats