José Mayor nega haver entregat 150.000 euros per a finançar el PPCV

L'exdirectiu de FCC ha comparegut com a investigat en el cas de les irregularitats del circuit de Fórmula 1

José Mayor nega haver entregat 150.000 euros per a finançar el PPCV
José Mayor nega haver entregat 150.000 euros per a finançar el PPCV

José Mayor, exdirectiu de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i germà de l'exministre Jaime Mayor Oreja, ha comparegut hui divendres 7 de setembre com a investigat pel cas de les irregularitats en les adjudicacions realitzades al 2007 i 2008 per a les obres del circuit de Fórmula 1 de València. Davant del jutge ha negat haver entregat 150.000 euros l'any 2008 al secretari del PP valencià de l'època, Ricardo Costa, per a finançar el partit.

Costa va declarar en la mateixa seu judicial el passat 15 de juny que José Mayor Oreja li havia donat l'esmentada quantitat en bitllets de 500 euros per a finançar la campanya electoral del PP del 2008, en la qual Mariano Rajoy va ser candidat a la presidència del govern. José Mayor ha reconegut hui que es va reunir amb Costa en la seu del PP valencià, però assegura que quan aquest li va demanar la seua col·laboració econòmica, ell s'hi va negar. Cal assenyalar que l'activitat de la constructora FCC també està sent investigada en el sumari del cas Imelsa com a suposada financera del PP local que encapçalava Rita Barberà durant els mateixos anys.

Abans de José Mayor, hui també han declarat com a investigats els germans Rafael i Tomás Martínez Berna, les empreses dels quals intervingueren en la construcció del circuit urbà de Fórmula 1 de València. No obstant això, tots dos ja havien arribat a un pacte amb la Fiscalia anticorrupció en el cas Gürtel i havien assumit dos delictes electorals i un de falsedat documental, de manera que hui han negat qualsevol relació amb el PP més enllà del que van reconéixer en l'esmentat pacte.

Precisament, els dos presumptes caps de la trama Gürtel, Pablo Crespo i Álvaro Pérez, el Bigotes, també van declarar dijous com a testimonis en la causa de la Fórmula 1, i negaren haver-se repartit diners negres procedents d'empresaris amb Costa, l'expresident Camps o l'exvicepresident Rambla.

També et pot interessar

stats