José María Aznar declara en la comissió que investiga el finançament del PP

Haurà de respondre a les preguntes dels diputats sobre el cas Gürtel durant l'etapa com a president del Partit Popular.

L'expresident del  Govern i del Partit Popular José María Aznar en una imatge d'arxiu
L'expresident del Govern i del Partit Popular José María Aznar en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

L'expresident del Govern José María Aznar compareix des de les 9.30 h en el Congrés davant de la Comissió d'Investigació sobre el presumpte finançament irregular del Partit Popular.

Tots els grups parlamentaris, llevat del PP i el PNB, han sol·licitat la declaració d'Aznar, que haurà de respondre a les preguntes dels diputats sobre el cas Gürtel.

En la comissió ja han comparegut altres històrics dirigents del PP, com l'exsecretària general María Dolores de Cospedal, l'exministra de Sanitat Ana Mato, l'exvicesecretari de Política Autonòmica Javier Arenas i el president del Senat, Pío García Escudero.

Tots han coincidit a manifestar la seua decepció davant dels casos de corrupció que han esguitat el partit i a assegurar que mai no van tindre coneixement de l'existència d'una caixa B en el PP. Una línia de defensa que, previsiblement, mantindrà Aznar, que va presidir el partit del 1990 al 2004.

La comissió d'investigació havia de d'acabar al setembre però els membres van acordar una pròrroga de quatre mesos a partir d'octubre per a poder concloure el treball.

També et pot interessar

stats