José Manuel Sánchez: "Estan escenificant la derrota vestint-la de mitja victòria"

El president de la l'Associació de Víctimes del Terrorisme de la Comunitat Valenciana considera que el comunicat d'ETA no és ni sincer ni positiu.

La banda terrorista ETA ha difós un comunicat a través dels diaris bascos "Gara" i "Berria" en el qual demana perdó a les víctimes i reconeix el dany causat
La banda terrorista ETA ha difós un comunicat a través dels diaris bascos "Gara" i "Berria" en el qual demana perdó a les víctimes i reconeix el dany causat / Gorka Estrada (EFE)

L'Associació de Víctimes del Terrorisme de la Comunitat Valenciana critica el comunicat d'ETA demanant perdó a les víctimes. Segons el seu president, José Manuel Sánchez, encara que, amb una primera lectura, el comunicat puga paréixer positiu, "quan fem una lectura més profunda ens adonem que estan en el mateix punt; la banda demana a totes les parts que assumisquen la seua part de culpa i diferencia entre víctimes culpables i víctimes innocents". 

Sánchez considera que, en realitat, aquest comunicat és un pas més a què es veuen obligats per a poder reinserir-se en la societat, però "estan intentant presentar la derrota com una mitja victòria". 

L'Associació de Víctimes del terrorisme de la Comunitat Valenciana recorda que el suposat perdó, que demanen després d'haver causat dolor durant més de 50 anys, en realitat no és sincer sinó simplement un pas més dins de l'estratègia per a dissoldre's. La banda, apunta Sánchez, ha sigut derrotada gràcies al treball de les forces de seguretat, a la unió de les forces polítiques i de la societat contra el terrorisme d'ETA. El president de les víctimes a la Comunitat Valenciana creu convenient recordar-ho i està convençut que el comunicat de hui és només un pas estratègic al qual seguiran diverses demandes com ara l'acostament de presos, la reducció de penes i la reinserció en la societat.

També et pot interessar

stats