José Blanco nega haver participat en la construcció d'un relat sobre l'accident de l’Alvia

Ana Pastor desmenteix que en Foment hagueren donat instruccions per a entorpir la investigació.

José Blanco durant la seua compareixença en la comissió parlamentària d'investigació de l'accident de l’Alvia. Juan Carlos Hidalgo (Efe)
José Blanco durant la seua compareixença en la comissió parlamentària d'investigació de l'accident de l’Alvia. Juan Carlos Hidalgo (Efe)

L’exministre de Foment José Blanco ha assegurat que no va participar mai en cap estratègia per a manipular el relat sobre l'accident ferroviari de l'Alvia a Angrois, on van morir 80 persones i 144 van resultar ferides.

Així mateix, Blanco ha negat que no hi va haver "ni presses, ni canvis de plans, ni de projectes" en la posada en servei de la línia, ni tampoc "avançaments sobre el calendari". Així i tot, ha reconegut que sí que rebia pressió de grups polítics, que reclamaven que s'accelerara la posada en servei.

Blanco ha fet aquestes declaracions en la comissió parlamentària d'investigació de l'accident de l’Alvia, en què a més ha participat la també exministra de Foment Ana Pastor.

Pastor ha assegurat que no va donar mai "instruccions polítiques" per a entorpir la investigació, ni va donar instruccions perquè no es reobrira. Així mateix, ha negat ingerències polítiques per a no perjudicar Renfe en licitacions internacionals.

Així mateix, ha dit que mai ha atribuït la causa de l'accident "a res ni a ningú" i que no és cert que lliurara el registrament del maquinista del tren sinistrat, Francisco Javier Garzón.

Abans que tots dos comparegueren, el president de la Plataforma Víctimes de l'Alvia, Jesús Domínguez, ha demanat a Blanco i a Pastor que assumisquen les responsabilitats polítiques, que no penals, després de l'accident de tren.

També et pot interessar

stats