La jornada electoral comença sense incidents

A Alacant i a Mutxamel han aparegut paperetes de Múrcia, i a Castelló un president s'ha equivocat de col·legi.

Primers votants al col·legi electoral CEIP Miguel de Cervantes de Paterna
Primers votants al col·legi electoral CEIP Miguel de Cervantes de Paterna

Les 6.043 meses electorals instal·lades en la Comunitat Valenciana amb motiu de les eleccions d'aquest diumenge s'han constituït sense incidents greus. Segons ha informat el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, la jornada electoral ha començat amb normalitat.

Fins a les 13 hores, s'han registrat diverses incidències, com ara que un centre d'Alacant i un altre de Mutxamel tingueren paperetes per al Senat de la circumscripció de Múrcia. També a Alacant, al CEIP Rabassa, s'ha identificat una jove que, després de votar, ha insultat els apoderats de la mesa electoral.

En la compareixença davant dels mitjans, Fulgencio s'ha referit altres incidències ja resoltes, com ara les pintades que aparegueren anit en un col·legi electoral, i que, a Castelló, hi ha hagut moments de confusió a l'hora de constituir-se una mesa al CEIP Soler i Godes, quan un president de mesa s'ha equivocat de col·legi electoral. Allí la votació es prolongarà fins a les 20:13 hores per a compensar el retard. 

Pel que fa a l'Estat, a les 10:30 h ja s'havien constituït totes les meses electorals per a atendre un electorat que podrà votar fins a les 20:00 hores. 

Per als comicis d'aquest diumenge hi ha convocats 3,7 milions de valencians i valencianes, que han de triar 32 representants per al Congrés i 12 per al Senat. L'electorat a tot l'Estat ascendeix a 37 milions, que elegiran qui ocuparà els 350 escons de la cambra baixa i els 208 de la cambra alta, d'entre les 1.276 candidatures que hi concorren. 

La gran incògnita d'aquesta nova cita electoral és la participació, però ja se sap que el vot per correu ha descendit: les sol·licituds per al 10N han disminuït un 26,73% respecte a les registrades per al 28 d'abril.

També et pot interessar

stats