Jorge Trías creu que Cospedal no va rebre sobresous

L’exdiputat del PP que filtrà els papers de Bárcenas creu que van ser manipulats per l’extresorer per a assenyalar-la com a perceptora de 7.500 euros.

Jorge Trías durant la presentació del llibre
Jorge Trías durant la presentació del llibre

Jorge Trías Sagner, exdiputat del Partit Popular que en 2013 va denunciar la comptabilitat irregular de la formació i va filtrar els anomenats papers de Luis Bárcenas, creu que la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, no ha rebut sobresous i que els papers van ser manipulats per l’extresorer del partit per a assenyalar-la com a perceptora de 7.500 euros.

Així s’ha expressat l’autor del llibre El baile de la corrupción, que ha presentat aquest matí a Madrid i on ell mateix explica de primera mà com va viure des de dins del PP la trama Gürtel. Un “escàndol polític monumental” que ha assotat el PP i que, al seu entendre, ha acabat tombant l’expresident Mariano Rajoy pel "tsunami de la corrupció". També després de la sentencia “letal” de la Gürtel i de la moció de censura que ha col·locat Pedro Sánchez a La Moncloa. Trías, que es va donar de baixa del Partit Popular el 2012, ha criticat a més la figura de l'expresident de l'executiu central al·ludint a "l'absència" de gestió política amb Catalunya.

Sobre la carrera pel lideratge del PP, Jorge Trías creu que es tracta d’un “procés catàrtic” que vindrà bé al partit perquè tinga un debat “saludable” entre tots els candidats. De Soraya Sáenz de Santamaría pensa que, almenys ella, “no està assotada per la corrupció”. I del vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, diu que és “saba nova” per a la formació política.

Sobre María Dolores de Cospedal ha subratllat que haurà d’explicar moltes coses, encara que, en la seua opinió, “és molt probable” que els papers sobre la suposada caixa B del PP foren “manipulats” per a assenyalar Cospedal com a possible receptora de sobresous. Tot i això, ha manifestat que el paper de Cospedal en este cas ha sigut “pèssim” i “ha gestionat molt malament el partit”.

Trías també s'ha pronunciat sobre el president del Govern, Pedro Sánchez. "Si Pedro Sánchez ho fa bé, podem tindre Pedro Sánchez per a temps".

També et pot interessar

stats