Jorge Rodríguez i la resta dels detinguts del cas Alqueria passen a disposició judicial

El cogerent de Divalterra, Xavier Simó, i el secretari del consell d'administració, Jorge Cuerda han quedat en llibertat sense mesures cautelars.

Els sis detinguts han arribat a la Ciutat de la Justícia de València passades les 16.00 h en dos furgons policials custodiats per un vehicle del Cos Nacional de Policia
Els sis detinguts han arribat a la Ciutat de la Justícia de València passades les 16.00 h en dos furgons policials custodiats per un vehicle del Cos Nacional de Policia

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i els altres cinc detinguts en el marc de l'operació Alqueria han passat a les 16.05 hores d'aquest dijous a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 9, que porta la investigació d'aquest cas de presumpta corrupció en la contractació d'alts directius de Divalterra, una de les empreses de la corporació provincial.

Els sis detinguts han arribat en 2 furgons policials des de la comissaria de Sapadors de València, on han passat la nit.

Rodríguez va arribar passades les 22:00 h juntament amb el seu cap de gabinet, Ricard Gallego. Durant tota la vesprada ingressaren als calabossos de la comissaria els altres detinguts: l'assessor de Presidència Manuel Reguart, els cogerents de Divalterra, Xavi Simó i Agustina Brines, i el secretari del consell d'administració de l'empresa, Jorge Cuerda.

Poc abans van acabar els diferents escorcolls, que havien arrancat a les 7 i mitja del matí dins de l'operació Alqueria. L'últim lloc que es va revisar va ser la seu de la Diputació de València, a la plaça de Manises. Durant tot el dia, els agents de la UDEF estigueren a la seu de Divalterra, a l'Ajuntament d'Ontinyent i en alguns domicilis particulars dels detinguts. 

Jorge Rodríguez, eixint de l'ajuntament custodiat per agents de la UDEF després de més de set hores de registre / Manuel Bruque (Efe)

 

El president de la Diputació, suspés de tots els càrrecs

 

El president de la Generalitat, Ximo Puig anunciava ahir la suspensió de Rodríguez de tots els seus càrrecs. La decisió arribava 14 hores després que el també portaveu de l'executiva del PSPV fóra detingut com a presumpte autor dels delictes de malversació de cabals públic i de prevaricació administrativa. En un primer moment, els dirigents socialistes intentaren guanyar temps i demanaren prudència, però finalment es va prendre la decisió d'apartar-lo de tots els càrrecs.

Ximo Puig ha dit que confia en la presumpció d'innocència de Jorge Rodríguez i ha proposat el vicepresident segon de la Diputació i alcalde de Faura, Toni Gaspar com a substitut, al capdavant de la Diputació de València. Toni Gaspar es va enfrontar a Ximo Puig en les últimes primàries a la secretaria general del PSPV. Està previst que la direcció federal del PSOE  suspenga Jorge Rodríguez de militància les pròximes hores. 

També et pot interessar

stats