Jorge Rodríguez es presentarà “sí o sí” a l’alcaldia d’Ontinyent

Ximo Puig “respecta” però “no comparteix” la decisió del PSOE.

L'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, aquest dimecres
L'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, aquest dimecres / Natxo Francés (Efe)

L’expresident de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha assegurat que es presentarà “sí o sí” com a candidat a l’alcaldia d’Ontinyent, després que el PSOE haja decidit que no pot figurar en les llistes del PSPV.

Segons Rodríguez, “qui pense que des de Madrid es decideix el futur dels pobles, s’equivoca”, ja que aquest  “es decideix als pobles”. “El futur està en mans de la gent d’Ontinyent”, ha sentenciat.

L’alcalde d’Ontinyent ha afirmat que des del PSPV li han assegurat que no comparteixen la decisió del PSOE. “M’han manifestat la seua sorpresa i que no comparteixen la decisió d’Ábalos i Sánchez”, ha precisat.

“Vull agrair el suport que m’ha donat el PSPV i aclarir que és Ferraz qui decideix, segons el meu parer, contra els estatuts propis, que no puga ser candidat del PSPV a Ontinyent”, ha afegit.

Rodríguez ha assegurat que per al seu futur polític comptarà “amb els militants del partit socialista d’Ontinyent” i que actuarà en funció del que decidisquen.

A més, ha admés que es planteja deixar el partit del qual està suspés de militància. “No puc estar on em tiren; jo no he trencat amb el PSOE, ha sigut el PSOE el que ha trencat amb mi”, ha explicat. “Pertànyer a un partit que em tracta d’aquesta manera se’m fa cada dia més costera amunt”, ha admès.

L’alcalde ha dit que acata la decisió “amb tota la tristesa del món”, perquè ha treballat “molt pel partit”. Tanmateix, ha explicat que la decisió és “absolutament incomprensible” i que no respecta “el codi ètic” del partit “i un principi constitucional com és la presumpció d’innocència”.

Puig “respecta” però “no comparteix” la decisió del PSOE

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha manifestat que “respecta” però “no comparteix” la decisió de la direcció del PSOE de no autoritzar Rodríguez a presentar la seua candidatura a les pròximes eleccions municipals. “Cadascú sap les limitacions té en aquesta qüestió”, ha afegit.

Puig ha dit que ara és moment “de saber exactament què hi ha en el sumari” de la investigació a Rodríguez i “si finalment ha comés un delicte o no”. Així, ha afirmat que si d’aquestes investigacions “es pot traure que hi ha hagut un comportament no ètic” actuarien en conseqüència, però ha qüestionat que aquest moment processal siga l’oportú per a prendre aquesta decisió.

El secretari general del PSPV ha recordat que la suspensió cautelar de militància de Rodríguez “no és irreversible”. A més, ha afegit que espera que s’alce el secret de sumari com més prompte millor, i a partir d’ací “prendre les decisions definitives perquè la suspensió és temporal”.

“La part fonamental és saber finalment en quines condicions està Rodríguez per a poder-se presentar” a la reelecció a l’alcaldia pel PSPV-PSOE, ha conclòs.

“Per a mi el més important és la representació del poble d’Ontinyent i la garantia de tots els ciutadans davant els fets jurídics i les garanties en general de les llibertats”, ha asseverat.

Mercedes Caballero: "El PSPV no entén de personalismes"

La secretària general del PSPV a la província de València, Mercedes Caballero, ha expressat el seu suport a la decisió presa per Ferraz i ha defensat que la formació "no entén de personalismes". Segons ha recordat, la situació de l'actual alcalde d'Ontinyent "no ha canviat" perquè continua suspés cautelarment de militància després d'haver sigut imputat en l'operació Alqueria i, per tant "no compleix els requisits" per a formalitzar la seua candidatura a les primàries del partit. 

Sandra Gómez rebutja pronunciar-se

La secretària general del PSPV-PSOE en la ciutat de València, Sandra Gómez, que ha registrat aquest dimecres la precandidatura a les primàries del partit per a ser candidata a l'alcaldia, ha rebutjat pronunciar-se respecte de la decisió de Ferraz: “València és el que em preocupa i el que m’ocupa, i en això em centraré”.

Així mateix, ha assenyalat que “Ontinyent no entra ni en les primàries ni en el debat de les primàries de la ciutat de València”.

També et pot interessar

stats