Jorge Rodríguez: “No pense dimitir, perquè ja sabia que això passaria abans o després”

L'expresident de la Diputació de València critica la posició del jutge i parla d'indefensió després de ser processat aquest dimecres en el cas Alqueria.

L'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en l'entrevista amb À Punt
L'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en l'entrevista amb À Punt

L'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, afronta el seu processament judicial amb la tranquil·litat que proporciona una situació esperada i l'expectativa de millorar la capacitat de defensa que entén que se li ha furtat durant la instrucció judicial. En declaracions a À Punt l'exdirigent socialista i actual alcalde d'Ontinyent per La Vall ens Uneix, ha insistit a defendre la seua innocència. I condiciona la dimissió a una sentència condemnatòria.

“Si haguera tingut intenció de dimitir no m'haguera presentat [a les eleccions municipals] perquè sabia que això passaria abans o després”, ha explicat Rodríguez, que assegura que continuarà al capdavant de l'alcaldia el que resta de legislatura. “Teníem mol clar que el jutge que havia autoritzat l'operació policial i el fiscal que l'havia ordenada amb un desplegament que semblava per a un cas d'antiterrorisme, no arxivarien la causa”, ha explicat.

El magistrat del jutjat d'instrucció núm. 9, que investiga el cas Alqueria, imputa delictes de prevaricació i malversació de cabals públics a Rodríguez i 14 persones més per la presumpta contractació il·legal de directius de l'empresa Divalterra, l'antiga Imelsa. Uns contractes que entén que es van fer per a repartir càrrecs entre el PSPV i Compromís, que governaven la Diputació, el PSPV i Compromís, i que al parer de l'instructor han suposat la malversació d'1.122.000 euros.

Rodríguez creu que “s'ha pintat una novel·la estranya” i redueix la causa penal a un conflicte administratiu sobre la fórmula de contractació dels directius. “Un contracte s'ha de fer a través d'un procediment o d'un altre? I si no s'ha fet pel que toca és correcte que hagen cobrat per la faena que han fet? llavors, on està la malversació”, raona l'alcalde d'Ontinyent. I nega les acusacions que hi ha hagut padrí perquè hi ha quatre càrrecs de Compromís per tres del PSPV-PSOE en qüestió, i considera que no té cap lògica que ell, que llavors era membre del PSOE, “em dedicara a contractar gent d'altres partits”.

Jorge Rodríguez trasllada la responsabilitat de la presumpta irregularitat als tècnics jurídics, que segons ell, decidiren la fórmula del contracte. I assegura que té informes que avalen la viabilitat d'aquesta fórmula. “No entenc que el jutge no haja volgut assumir ni un sol dels arguments de la defensa” i que en molts casos ni haja permés presentar eixes proves, s'ha lamentat.

Justifica la incorporació dels set directius que qüestiona el jutge mitjançant un contracte d'alta direcció, “perquè a la Diputació necessitaven persones de confiança i professionals” per a posar orde a Divalterra, que segons ha recordat tenia una plantilla de 600 persones heretada d'Imelsa “que no havia passat cap procés de selecció”.

“No reconec que s'haja comés cap il·legalitat. Tinc la plena consciència d'haver actuat d'acord amb la legalitat i des de la bona fe”, ha insistit Rodríguez.

Bonig: “Confie en la independència judicial i en la presumpció d'innocència”

L'orde d'obertura de la vista oral del cas Alqueria i el processament de càrrecs públics adscrits al PSOE i Compromís, sigut un tema inevitable en les intervencions públiques dels partits de l'oposició al Botànic.

Per al síndic de Ciutadans Toni Cantó, el cas és una evidència que el tripartit és “més del mateix, vella política”. I ha censura la diferent vara de mesurar de Compromís, per la duresa amb que segons Cantó ataca els casos aliens i la feblesa amb que gestiona els propis.

La líder del PPCV, Isabel Bonig, però, ha declinat aprofundir en la controvèrsia fins que el cas no es resolga judicialment, situant la prioritat en l'emergència sanitària. “La situació és tan greu i tan desesperant des del punt de vista social, econòmic sanitari, que no faré guerra d'això. Confie en els tribunals, en la independència dels jutges i tribunals, i en alguna cosa que mai li han concedit al PP, en la presumpció d'innocència”, ha declarat.

També et pot interessar

stats