Jorge Rodríguez dimiteix com a president de la Diputació

Rodríguez mantindria el seu càrrec en l'alcaldia d'Ontinyent.

Jorge Rodríguez compareix hui a les 12:00h
Jorge Rodríguez compareix hui a les 12:00h / Manuel Bruque (Efe)

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha anunciat la seua dimissió com a president de la Diputació de València arran que el passat 27 de juny fóra detingut per malversació i prevaricació dins de l'operació Alqueria. Rodríguez deixarà el càrrec a la diputació, però mantindrà l'alcaldia d'Ontinyent perquè, segons assegura, l'operació judicial no té res  a veure amb la seua gestió al capdavant de la corporació municipal. 

Rodríguez va ser detingut dimecres passat per suposades contractacions irregulars en l'empresa Divalterra. També van ser detingudes i posades en llibertat a l'endemà cinc persones més. Entre les quals, el cap de gabinet de l'encara president de la Diputació, Ricard Gallego, que ha explicat en el seu compte de Facebook que, durant els escorcolls, un policia li va dir que els havien ordenat accelerar l'operació i que es va mostrar estranyat per la rapidesa del partit a "carregar-se" el seu cap. 

Jorge Rodríguez va quedar suspés de militància del PSOE i com a portaveu del PSPV quasi immediatament després de produir-se la detenció. En els últims dies s'han produït diferents reaccions entorn a la situació de l'alcalde d'Ontinyent; de fet, nou  agrupacions comarcals del PSPV han fet pinya al seu voltant. Demanen que se li retorne la condició de militant del partit socialista i que se'l mantinga en el càrrec fins que s'alce el secret de sumari.

També et pot interessar

stats