Jorge Rodríguez, candidat a l’alcaldia d’Ontinyent

L'alcalde socialista considera "sorprenent" que l'última actuació policial del cas Alqueria coincidisca amb la presentació de la seua candidatura.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez
L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez

El Partit Socialista ha designat Jorge Rodríguez com a candidat a l'alcaldia d'Ontinyent. L'actual alcalde, que podrà repetir com a cap de llista en el municipi, ha confirmat a Les notícies del matí que disposa del suport del PSOE i del PSPV donat l'acord a què van arribar les executives socialistes si no es produïen novetats sobre la seua situació judicial.

A les 14:00 hores d'aquest dimecres ha finalitzat el termini per a demanar la celebració de primàries per a l'alcaldia d'Ontinyent, data límit que havia fixat el PSPV. Com que no s'ha presentat cap sol·licitud, Rodríguez queda automàticament designat cap de llista en aquesta localitat de la Vall d'Albaida. 

Es compleixen, doncs, les dues premisses que necessitava. D'una banda, la pròrroga del secret de sumari del cas Alqueria fins al primer trimestre de l'any 2019, i de l'altra, l'ajornament de les primàries municipals dels socialistes.

Tot i la confirmació, durant tota la jornada de dimarts hi va haver dubtes sobre la seua candidatura, atés que la policia va entrar a l’Ajuntament d’Ontinyent i a la Diputació de València per a demanar documentació nova en relació amb l’anomenada operació Alqueria, que va obligar Rodríguez a dimitir com a president de la corporació provincial. 

L'actual alcalde d'Ontinyent considera "sorprenent" que l'escorcoll policial de dimarts coincidisca amb la presentació de la seua candidatura. Segons ha dit, espera que quan s'alce el secret del sumari això "no afecte la precampanya" perquè podrà explicar-se i exercir el seu "dret a la defensa".

Quant a la seua candidatura, Jorge Rodríguez ha avançat que serà un "equip continuista" perquè en els anteriors comicis van tindre un ampli suport, 14 dels 21 regidors de la corporació, que han "treballat de valent".

El president de la Generalitat, per la seua banda, ha manifestat que Rodríguez té dret, com a militant socialista, a ser candidat a la reelecció per als comicis municipals de 2019. 

També et pot interessar

stats