Jorge Bellver: “Si Vox no fa barbaritats i centra el seus plantejaments, s'hi pot arribar a acords”

El president del grup popular a les Corts assegura que el partit no tem la pujada de Ciutadans ni Vox.

El president del Grup Popular a les Corts, Jorge Bellver, en l'entrevista en 'À Punt Notícies matí'
El president del Grup Popular a les Corts, Jorge Bellver, en l'entrevista en 'À Punt Notícies matí'

El president del Grup Popular a les Corts, Jorge Bellver, assegura que no els preocupa la pujada de Ciutadans ni Vox i que el seu partit està disposat a “pactar amb tothom” per a liderar un canvi de govern a la Comunitat Valenciana. En una entrevista en À Punt Notícies matí el diputat del PP ha explicat que encara la intenció del partit passa per guanyar les pròximes eleccions autonòmiques i liderar el centre dreta a la Comunitat Valenciana, no es tanca a la possibilitat de pactes amb altres formacions polítiques. Malgrat reconéixer que no comparteix alguns dels continguts del programa electoral de la formació d’ultradreta, Bellver considera que “si Vox no fa barbaritats i centra el seu plantejament en la negociació” s'hi podria arribar a acords. I confia que la formació modere el seu discurs si arriba el cas, perquè considera que Vox “no pot permetre’s el luxe” d’impedir un possible canvi de govern a la Comunitat Valenciana i que pagaria un cost electoral alt en cas d’impedir-ho.

Bellver assegura desconfiar de les enquestes del CIS, que situen Ciutadans com la formació majoritària a la Comunitat Valenciana i qüestiona les possibilitats del seu líder. “El major enemic de Toni Cantó és Toni Cantó”, assegura, perquè el considera una persona “molt expressiva i directa” que “primer parla i després pensa” i que aquesta situació, que li ha dut problemes ací a la Comunitat Valencia, no canviarà.

També en clau valenciana, Bellver ha defensat la posició del PP en el conflicte dels cítrics. Assegura que no veu contradicció a reclamar que s’aplique la clàusula de salvaguarda a Europa per a protegir la producció valenciana malgrat que el grup popular europeu va votar a favor d’un acord comercial amb Sud-àfrica que afavoreix les seues exportacions. 

El diputat del PP a les Corts també ha contextualitzat el lema “Espanya en llibertat” de la convenció nacional de la formació, en la necessitat de recuperar una major col·laboració pública i privada en les administracions i d’augmentar la capacitat de decisió dels ciutadans a l’hora de triar una escola per als seus fills o “la sanitat que vulguen”.

Bellver ha destacat els aplaudiments a Rajoy en el congrés de la formació conservadora perquè considera que “hi ha una sensació dolenta de com ha eixit del govern espanyol i des del PP pensem que no ha sigut justa”.

També et pot interessar

stats