Jorge Bellver: "La força del bloc de centredreta de la Comunitat Valenciana és el PP"

El diputat del PP justifica la presència d'imputats a les llistes mentre no hi haja sentència, perquè així figura en els estatuts.

Fes clic per a escoltar l'entrevista al diputat del PP Jorge Bellver a 'Les notícies del matí'
Fes clic per a escoltar l'entrevista al diputat del PP Jorge Bellver a 'Les notícies del matí'

Les notícies del matí  ha entrevistat el diputat electe del Partit Popular (PP), Jorge Bellver, en vespres de la pròxima cita electoral, els comicis municipals i europeus del pròxim 26 de maig.

Bellver ha reivindicat la importància de les eleccions par la formació conservadora que, segons ha recordat, és l'única que es presenta en els 542 municipis de la Comunitat Valenciana. El diputat popular ha aprofitat l'ocasió per a reivindicar l'espectre ideològic del partit, en la mateixa línia que ha fet el líder nacional de la formació Pablo Casado: "La força del bloc de centredreta de la Comunitat Valenciana és el PP", ha dit Bellver, qui no ha volgut posar línies roges a possibles pactes amb l'extrema dreta que representa Vox. Això sí, ha recordat que aquestes coalicions seran difícils perquè, a diferència del PP, aquest partit es presenta en un nombre limitat de localitats. 

Imputats a les llistes

Sobre la inclusió en les candidatures d'imputats, com l'alcade de Llíber –processat  per un presumpte delicte urbanístic– o el president de la Diputació d'Alacant César Sánchez –investigat per malbaratament de cabals públics– Bellver ha recordat que els estatus del PP tenen previst la retirada d'una candidatura només quan hi ha sentència. Bellver ha criticat l'actitud del PSPV, que assegura que manté la mateixa formulació en els seus estatus però diu el contrari en públic. Segons el diputat popular, "la realitat és que els socialistes i Compromís, a pesar de les lliçons que ens donen, porten imputat en les llistes".

En tot cas, respecte del futur del imputats del PP, Bellver ha dit: "les garanties, afortunadament, les han de donar els ciutadans i això ja es veurà en el resultat de les eleccions municipals".

D'altra banda, respecte de la formació de la mesa de les Corts, Bellver ha explicat que encara no han rebut cap proposta i que prendran la decisió sobre els representants del PP quan sàpien almenys qui serà el pròxim president de la cambra, una figura institucional on no veuen clara la continuïtat del diputat de Compromís Enric Morera.

També et pot interessar

stats