Jordi Sevilla dimitirà dimarts com a president de Red Eléctrica

Les discrepàncies amb la vicepresidenta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, possible raó de la renúncia.

L'exministre i president de Red Eléctrica, Jordi Sevilla, en una imatge d'arxiu
L'exministre i president de Red Eléctrica, Jordi Sevilla, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'exministre Jordi Sevilla presentarà aquest dimarts al consell d'administració de Red Eléctrica la dimissió com a president de la companyia per motius "personals". La raó de la renúncia, segons apunta el periòdic El País, són discrepàncies amb la vicepresidenta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera.

Des del Ministeri de Transició Ecològica s'han limitat a assenyalar que Red Elèctrica és una empresa de l'Ibex-35 molt important, que està cridada a exercir un paper vital en la transició energètica, i han assegurat que respecten plenament la independència de la companyia i les decisions personals del seu president.

Sevilla va accedir al càrrec al juliol de 2018 i al capdavant de Red Eléctrica ha tancat operacions com la compra d'Hispasat a Abertis i ha hagut de bregar amb les retallades a la remuneració del negoci regulat plantejats per la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC).

Abans d'accedir a Red Eéctrica, Sevilla (València, 1956), va coordinar el programa econòmic del PSOE per a les eleccions de 2015 i 2016 per encàrrec de Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats