Jordi Sànchez i Jordi Cuixart gaudiran de dos dies de permís penitenciari

La Generalitat de Catalunya ha avalat el seu primer permís d'eixida després de complir una quarta part de la pena.

D'esquerra a dreta Jordi Cuixart (Òmnium Cultural) i Jordi Sánchez (ANC) en una imatge d'arxiu
D'esquerra a dreta Jordi Cuixart (Òmnium Cultural) i Jordi Sánchez (ANC) en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha avalat el primer permís de 48 hores que la presó de Lledoners ha concedit a l'expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez i al líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Se'ls atorga una vegada complida la quarta part de la condemna de nou anys per sedició que el Tribunal Suprem els va imposar pel 'procés' de Catalunya.

Per a aconseguir aquests permisos, a més del compliment corresponent de la pena, els presidiaris han de mostrar una bona conducta dins del centre penitenciari i una actitud que permeta preveure que tornaran a la presó.

La Secretaria de Mesures Penals no concretarà el moment de les eixides en compliment de la petició dels dos líders independentistes de poder gaudir-les en la intimitat i de manera discreta.

Mentre continuen en segon grau, podran gaudir de 36 dies de permís anuals –i un màxim de set dies consecutius–, que pujaran a 48 dies anual quan accedisquen al tercer grau.

Sànchez i Cuixart són els primers dels set líders independentistes a la presó que podran gaudir de permisos penitenciaris: Oriol Junqueras, condemnat a 13 anys, hi podrà accedir des del 30 de gener del 2021; Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa, el 16 de febrer del 2021; Carme Forcadell, el 2 de febrer del 2021; Joaquim Forn, el 16 de juny del 2020, i Josep Rull, el 2 d'octubre del 2020.

No obstant això, tots ells podrien aconseguir prompte eixides diürnes de la presó –fins i tot diàriament–, mitjançant l'aplicació d'articles del reglament penitenciari, com el 100.2 o el 117, que permeten flexibilitzar el segon grau en què el Departament de Justícia va resoldre classificar-los la setmana passada.

També et pot interessar

stats