Jordi Sànchez afirma que és "fals" que va haver-hi un intent permanent d'assalt el 20S

L'exlíder de l'ANC explica que els danys als vehicles no es van produir fruit d'un alçament puntual, sinó al llarg de la jornada.

Jordi Sànchez afirma que és "fals" que va haver-hi un intent permanent d'assalt el 20S

L'exlíder de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez ha declarat davant el Suprem que el 20 de setembre de 2017, quan va arribar a la Conselleria d'Economia, "ja hi havia una muralla humana" concentrada en protesta per l'escorcoll que hi estava fent la Guàrdia Civil. Sánchez ha dit que el relat per part d'alguns informes i mitjans de comunicació “que va haver-hi un intent permanent d'assalt és radicalment fals”. 

Sánchez, que està acusat de rebel·lió davant el Suprem, pel qual s'enfronta a una petició de 17 anys de presó, declara en la sisena jornada del judici pel procés independentista de Catalunya. Les acusacions d'assetjament a la comitiva judicial el 20S és un dels principals objectes d'acusació que hi ha contra Jordi Sànchez, en presó des del 16 d'octubre de 2017.

En el juí ha condemnat els danys als vehicles de la Guàrdia Civil, però ha dit que no es van produir fruit d'un alçament puntual, sinó al llarg de la jornada. “Visionen les imatges d'aquell dia on és perfectament visible la tranquil·litat absoluta que es viu al hall", ha dit en el judici. Així mateix, ha recalcat que, "no va haver-hi risc per a la integritat física de cap persona, ni mal en l'edifici que fera preveure que s'estiguera a punt de produir un assalt en el departament d'Economia".

En resposta al fiscal Javier Zaragoza, Sànchez ha explicat que l'operació d'escorcolls contra el referèndum que va ordenar el titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona va generar "una sensació de protesta i indignació", atés que es tractava d'unes diligències secretes i qüestionades en els últims mesos.

Sánchez reconeix que va cridar a la mobilització el 20-S "per a protestar"

L'expresident de l'ANC i diputat de JxCat ha reconegut que el 20S va convocar, mitjançant la xarxa social Twitter a manifestar-se davant la seu de la Conselleria d'Economia, perquè una decisió judicial ha de ser "respectada però no l'eximeix de ser protestada", encara que creu que l'efecte crida el van fer els mitjans.

"Quan jo vaig arribar hi havia una muralla humana i no vaig ser conscient dels vehicles de la comitiva judicial", ha dit Sànchez en relació amb els cotxes de la Guàrdia Civil que van acabar destrossats. Jordi Sànchez ha confirmat que després va parlar amb el llavors vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, per a informar-lo que s'havia habilitat el corredor pel qual havia d'entrar i eixir gent de la comitiva judicial.  

Segons ha indicat, la secretària judicial va poder "eixir per la porta" a través del corredor de voluntaris que va organitzar l'entitat, però "va declinar" fer-ho perquè que "tenia la percepció que no era segur". Sànchez manté que tant la secretària judicial, com els agents de la Guàrdia Civil que van practicar l'escorcoll "no tenien limitat l'accés a la mobilitat", atés que hi havia altres persones que "transitaven sense cap classe d'inconvenient" pel corredor de voluntaris que va muntar l'ANC.

També et pot interessar