Jordi Pujol, operat per un ictus

L’última compareixença pública de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, que té 92 anys, va ser dijous passat

Hisenda remet un informe d\'un frau de Jordi Pujol ja prescrit
Jordi Pujol en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol ha sigut ingressat aquest dilluns a la vesprada a Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona per un ictus, segons han informat fonts pròximes a l'exdirigent.

Ha ingressat per una alteració de la parla aguda que han detectat quan estava en el seu despatx i en el centre s'ha confirmat que l'ictus l'ha causat una obstrucció d'una artèria cerebral que ha provocat una reducció del flux sanguini, per això ha sigut intervingut d'urgència en una operació que s'ha perllongat fins a les 21:30 hores. Concretament, se li ha realitzat un tractament endovascular per a eliminar l'esmenada obstrucció arterial.

Pujol es quedarà ingressat a la unitat d'ictus de l'hospital per valorar la seua evolució, però el centre hospitalari no preveu tornar a informar sobre el seu estat de salut fins aquest dimarts al matí. Fonts pròximes han estimat que l'expresident de la Generalitat de Catalunya "podria tindre" alguna seqüela, encara que no han concretat el grau d'afectació.

Segons ha publicat el diari La Vanguardia, Pujol, que té 92 anys, ha ingressat en un primer moment a l'Hospital de Barcelona i després ha sigut derivat a l'Hospital de Sant Pau. L'última aparició pública va ser dijous passat en la presentació d'un documental sobre l'expresident de la Generalitat de Catalunya Josep Tarradellas i dissabte va participar en una entrevista a Catalunya Ràdio.

També et pot interessar