Jordi Mayor defén la unitat del PSPV entorn de Ximo Puig, però veu normal que hi haja alternatives

L'alcalde en funcions de Cullera, que revalidarà el càrrec dissabte que vee, ha llevat importància a les tensions per les llistes a les generals

L'alcalde en funcions de Cullera, Jordi Mayor (PSPV) / À Punt NTC

L'alcalde en funcions de Cullera, Jordi Mayor (PSPV) serà investit el 17 de juny per a un tercer mandat, després de la majoria absoluta que ha obtingut el 28M a la ciutat. El responsable municipal ha visitat els estudis de la ràdio d'À Punt a sis dies de la data i en la ressaca del ball de noms en les llistes del PSPV per al Congrés i el Senat. Mayor ha llevat pes a les discrepàncies entre la proposta provincial i la de l'executiva nacional, que ha atribuït a la transparència sobre el procés i la interpretació en clau de conflicte dels mitjans de comunicació.

Durant la intervenció en la ràdio d'À Punt ha defés el lideratge del Ximo Puig, si bé ha recordat la possibilitat que candidats alternatius puguen competir contra el president en funcions en un pròxim congrés, posterior a les generals del 23J. "Som un partit unit entorn del lideratge de Ximo Puig" ha explicat, per a matisar després que, "quan arribe el moment, si (Puig) planteja una opció en què tots ens sentim còmodes veurem", perquè "haurà de fer unes primàries" a les quals es pondran presentar més candidats. "Qualsevol militant d'aquest partit és capaç i està habilitat per a ser candidat a qualsevol dels òrgans a què es presente. Ximo Puig no està deshabilitat per a poder- fer-ho. Seria molt injust, perquè ha donat orgull al socialisme valencià, a la Comunitat Valenciana i amb Lerma és el segon molt honorable president que hem tingut", ha explicat l'alcalde socialista.

Qualsevol militant d'aquest partit és capaç i està habilitat per a ser candidat a qualsevol dels òrgans a què es presente. Ximo Puig també

"Tenim diferents propostes i noms igual de vàlids (en les llistes) i això no posa en dubte la unitat del partit, al voltant del projecte que hem liderat en els últims huit anys, que ha transformat la vida de moltes persones (...). Benvinguda siga la discrepància sobre les persones que han de liderar els projecte, sempre que siga per a millorar la vida de la gent", ha afirmat Mayor, que també ha valorat la figura que amb més força sona com a alternativa de Puig, l'alcalde de Mislata i president del PSPV de València, Carlos Fernández Bielsa.

Benvinguda siga la discrepància sobre les persones que han de liderar els projecte, sempre que siga per a millorar la vida de la gent

"Un partit quan entra en l'oposició entra en una altra fase, però crec que el nostre estarà unit" ha insistit el líder municipal, que considera que en alguns mitjans de comunicació han magnificat les tensions en el PSPV i no han donat tant de pes a les del PP, que a la província de València no ha pogut celebrar un congrés en quatre anys. Sense negar cometre errades, l'alcalde socialista atribueix també en part a la pressió mediàtica la projecció d'un marc estatal sobre les eleccions autonòmiques, que han perdut els socialistes valencians, tot i guanyar més vots i escons.

"La pregunta que estava fent-se als ciutadans de la Comunitat Valenciana no era la que han contestat. Ningú posa en dubte la brillant gestió de Ximo Puig (...) voldria saber que ha proposat el PP per a la Comunitat Valenciana perquè els vote la gent, més enllà d'odiar Pedro Sánchez. Se l'havia d'odiar. I la manera d'odiar-lo era votar el PP", ha raonat Mayor, que ha marcat distàncies sobre la manera de governar amb els populars.

Voldria saber què ha proposat el PP per a la Comunitat Valenciana perquè li vote la gent, més enllà d'odiar a Pedro Sánchez

"Nosaltres no busquem el poder, busquem canviar les coses, fer política, les idees. Per això quan estem en el govern, som el partit que aprova les lleis, que fa avançar la societat. Quan està la dreta no passa res en el país, no hi ha lleis, modificacions legislatives, només exerceixen el poder" —ha afirmat el també diputat provincial del PSPV—. "Ens hem equivocat clar que sí, qui pot eixir en política a dir que no s'equivoca mai? El que no fa res. El que fa s'equivoca… però fins i tot en l'equivocació s'ha buscat que la societat evolucionara".

El Manhattan, viable en termes poblacionals però amb dubtes per l'energia

En clau de política local, considera que la presència diària al carrer l'ha protegit de l'orientació estatal que atribueix al 28M en l'àmbit autonòmic. Ha destacat les fites en ocupació i turisme durant la legislatura i ha defensat una línia continuista amb la política desplegada, "centrada en les persones" i en "ajudar les famílies" més afectades per l'encariment dels preus de l'habitatge o la cistella de la compra, amb la voluntat que "ningú no es quede darrere".

D'altra banda, ha confirmat la continuïtat del projecte del Manhattan de Cullera, paralitzat durant la crisi, que podria duplicar la població de Cullera, incorporant 20.000 residents més estables, després que una sentència ha obligat l'ajuntament a assumir-ne la gestió directa. Per a Mayor, l'increment poblacional és assumible, perquè seria molt inferior al que la ciutat ja gestiona en època estival, si bé hi ha el d'assegurar el subministrament energètic, que necessita una nova línia d'alta tensió des de Benicull.

També et pot interessar

stats