Joaquín Almunia: “Espanya és l’únic interlocutor capaç de decidir com queda Gibraltar”

L’exvicepresident de la Comissió Europea confia que finalment hi haja un acord i que el Brexit isca avant aquest diumenge.

Joaquín Almunia en 'À Punt NTC Matí'
Joaquín Almunia en 'À Punt NTC Matí'

“Espanya és l’únic interlocutor capaç de decidir com queda Gibraltar”. Així de rotund s’ha mostrat l’exvicepresident de la Comissió Europea, Joaquín Almunia, en declaracions a À Punt NTC Matí. Almunia ha assenyalat que el nostre país és, juntament amb Gibraltar i Regne Unit, una de les parts que han de decidir el futur del penyal i espera així que finalment es dedicisca. L’exministre de Treball espanyol confia que, finalment, s’arribarà a un acord, perquè “seria roín per a tots que no hi haguera acord per al Brexit aquest diumenge”, ha assegurat.

Així mateix, Almunia ha assenyalat que Espanya sí que podria vetar la declaració política de l’acord. Aquest fet seria “molt nociu” per al Regne Unit, ja que “Theresa May no podria tirar avant l’acord amb aqueixa oposició”. Per aquest motiu, l’exvicepresident de la Comissió Europea espera que finalment totes les parts troben un espai comú per al diàleg i l’acord. “Ens interessa a tots els europeus i les europees que siga així”, ha manifestat.

Tensió “mai vista” al parlament espanyol

Sobre la tensió política que es respira en l’àmbit estatal, Almunia ha confessat que “aquest to no l’havia vist mai abans al parlament espanyol i en pocs, de democràtics”. El motiu d’aquest clima, segons ell, és que “n’hi ha alguns membres que consideren la política com una plataforma per a insultar i destruir”. I encara que veu “assumibles” els pressupostos del govern espanyol, pensa que serà “molt difícil” que s’aproven finalment.

També et pot interessar

stats