Joan Ribó, proclamat alcalde de València per segona vegada

Assumeix la màxima responsabilitat municipal amb els vots de Compromís i del PSPV.

VÍDEO | Joan Ribó, proclamat alcalde de València per segona vegada

Joan Ribó ha estat proclamat per segona vegada alcalde de València amb els vots favorables del seu partit, Compromís, i del PSPV. Ribó assumeix, per segona vegada i per al mandat 2019-2023, la màxima responsabilitat a l'Ajuntament de València amb els vots de Compromís i del PSPV. 

Els deu regidors aconseguits per la coalició valencianista en les eleccions municipals del 26 de maig i els set del grup municipal socialista han votat a favor de la candidatura de Ribó en el ple de constitució de la nova corporació local celebrat aquest dissabte.

Junt amb Compromís i PSPV formen part de l'Ajuntament de València en la legislatura que ara comença, com a membres de l'oposició, el PP, amb 8 representants; Ciutadans, que té sis regidors; i Vox, que entra per primera vegada en el consistori, amb dos representants.

Ribó ha promés complir "fidelment les obligacions del càrrec" i fer guardar la Constitució i l'Estatut "perquè així ho mana la llei". L'alcalde ha afirmat que es compromet "a treballar amb l'objectiu fonamental que tots els valencians gaudisquen de tots els drets humans". 

Els edils de Compromís han promés el càrrec i han afirmat la voluntat de treballar per la igualtat, l'ecologia, el benestar animal, i la felicitat del veïnat de València. Els dos regidors de Vox han afegit al jurament tradicional que ho fan "per Espanya" i que, a més de fer complir la Constitució i l'Estatut, també vetlaran per "la resta d'ordenament jurídic espanyol". 

Els representants electes de PSPV, PP i Ciutadans han promés o jurat el càrrec amb l'al·locució institucional. 

La reelecció de Ribó es produeix sense estar tancat al 100% el pacte de govern entre la coalició i el PSPV. Tant l'alcalde com la líder socialista, Sandra Gómez, han manifestat en els últims dies que l'objectiu principal era garantir que a València no hi haja un executiu de dretes, i que la comissió negociadora seguirà treballant per a, una vegada elaborat el programa comú, establir l'estructura del govern local i les persones que estaran al capdavant de cada delegació.

Ribó, de 72 anys, és enginyer agrònom i professor, i va arribar el  2015 a l'alcaldia de València. Una de les primeres accions al capdavant de la corporació va ser prescindir de la vara de comandament. Segons va afirmar en el discurs d'investidura, no representava la seua forma de governar, basada "en el diàleg amb els veïns i les veïnes".

També et pot interessar

stats