Joan Ribó deixa en mans de les vacunes la celebració de les Falles al setembre

L'alcalde de València, Joan Ribó, assegura que les pròximes Falles seran "de transició"
L'alcalde de València, Joan Ribó, assegura que les pròximes Falles seran "de transició"

L'alcalde de València ha estat en Les notícies del matí d'À Punt Mèdia on ha parlat de la celebració d'aquestes no Falles en la vespra de Sant Josep.

Aquest és el segon any consecutiu sense la festa major de València; no obstant això, Ribó ha deixat la porta oberta perquè puga haver-ne cap a la tardor, però sempre que la vacunació ho permeta, hi haja immunitat de grup i sempre que la Conselleria de Sanitat així ho accepte.

El primer edil, a més, considera que les pròximes Falles no seran totalment normals, sinó "de transició" i aposta per la figura d'un coordinador Covid que, com ha assegurat, ha funcionat molt bé en l'àmbit de l'educació.

La no celebració de les Falles ha afectat tots els sectors que en depenen directament. A partir de dijous, aquests ja poden sol·licitar les ajudes del pla Resistir per a poder beneficiar-se'n i evitar més pèrdues. Des de l'Ajuntament, Ribó assegura que la partida, que inicialment és de 28,8 milions d'euros, podria ampliar-se i buscaran la la manera d'integrar-hi altres sectors com el taxi.

És justa i imprescindible la reivindicació per l'infrafinançament

Respecte al fet que encara no han arribat totes les partides des del Govern d'Espanya, destinades a mitigar l'infrafinançament al qual està sotmesa la Comunitat Valenciana, Joan Ribó ha sigut categòric i ha afirmat que "no hi ha dret" que continue succeint això. "És justa i imprescindible aquesta reivindicació", ha sentenciat.

Finalment, l'alcalde de València també ha volgut fer una crida al govern de Pedro Sánchez pel fet que "València siga l'última gran ciutat d'Espanya sense un túnel passant".

Aposta per l'esperança amb el València CF

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha mostrat un to conciliador amb el València CF. Ribó ha fet una crida a l'esperança perquè s'arribe a una eixida positiva per a tots els problemes que envolten el club i, especialment, els que fan referència a l'ATE del nou Mestalla. No obstant això, Ribó ha recordat que "no podem continuar amb un estadi a mig fer", però que no vol "aclaparar el València".

També et pot interessar

stats