Joan Navarro, sociòleg: “Ens falten líders polítics inspiradors”

L’autor del llibre ‘Desprivatizar los partidos’ assenyala en ‘À Punt Notícies matí’ que les primàries han de ser la primera peça del sistema electoral.

Joan Navarro en 'À Punt Notícies matí'
Joan Navarro en 'À Punt Notícies matí'

La irrupció d’Internet va suposar una revolució en el món polític, un àmbit que ha evolucionat a un ritme vertiginós en els últims anys, transformant-se en un espai on cada vegada brillen més els personalismes, l’espectacularització de la informació i la difusió massiva de notícies en els canals socials moltes vegades d’origen incert. És el panorama que pinta en el seu llibre Desprivatizar los partidos el sociòleg Joan Navarro.

“Ens falten líders polítics inspiradors”, ha assenyalat en À Punt Notícies matí. Joan Navarro creu que els partits polítics s’han d’adaptar a les exigències de la ciutadania i ser “menys rígids” i ha posat com a exemple els processos de primàries. “Algunes es fan de tal manera que és impossible que guanye l’adversari”, ha assegurat. Per això, l’expert aposta perquè aquests processos siguen la primera peça del sistema electoral i que es regulen en la llei electoral.

En aquest sentit, el sociòleg ha assenyalat que el programa electoral dels partits ha de ser un contracte amb la ciutadania. “No pot ser que siga només un conjunt de promeses: s’han de retre comptes i explicar el que es fa”, ha afirmat. Així mateix, Joan Navarro ha augurat uns mesos llargs i durs en el panorama polític: “Estarem en campanya electoral permanent i es tocarà molt d’os”, ha assegurat.

També et pot interessar

stats