Joan Carles I va introduir grans quantitats d’efectiu d’un compte de Suïssa per l’aeroport de Barajas

El Confidencial’ assegura que l’advocat del rei emèrit transportava regularment bitllets de Suïssa a la Zarzuela

Els reis emèrit, Joan Carles I d'Espanya i la reina consort Sofia de Grècia i Dinamarca, en una imatge d'arxiu
Els reis emèrit, Joan Carles I d'Espanya i la reina consort Sofia de Grècia i Dinamarca, en una imatge d'arxiu

Joan Carles I va introduir grans quantitats de diners en efectiu per la frontera de l’aeroport de Barajas, segons una investigació del diari El Confidencial. El digital assegura que l’advocat del rei emèrit, Dante Canonica, extreia periòdicament bitllets d’un compte del monarca a Suïssa per a entregar-los al Palau de la Zarzuela. Canonica viatjava amb els diners en vols regulars des de Ginebra a Madrid, que suposadament feia amb l’únic objectiu d’entregar l’efectiu en persona al rei emèrit, segons els documents de la investigació.

El passat divendres 10 de juliol El Confidencial va publicar diversa documentació, entre la qual hi ha documents que acrediten una transferència del rei Abdullah de l’Aràbia Saudita el 8 d’agost de 2008 per 64,8 milions d’euros, i de la qual només unes setmanes després van començar a registrar-se eixides d’efectiu que suposadament haurien servit per a sufragar despeses no declarades de la família reial.

La primera retirada d’efectiu va ser per a abonar els honoraris de Dante Canonica i Arturo Fasana, els dos gestors suïssos que el rei emèrit va contractar per a camuflar, presumptament, la relació amb aquesta fortuna mitjançant una estructura opaca, que investiga la Fiscalia suïssa. A Espanya la Fiscalia del Tribunal Suprem ha assumit la investigació que dirigia Anticorrupció sobre el presumpte cobrament de comissions a benefici del rei emèrit per l'adjudicació en 2011 de l'AVE a la Meca (l'Aràbia Saudita).

Una màquina de comptar bitllets a la Zarzuela

Un altre digital, OK Diario ha fet públiques les converses gravades per l’excomissari Villarejo a l’amiga del rei emèrit, Corinna Larsen, on l’empresària assegura, entre altres coses, que el rei emèrit tenia una màquina per a comptar diners a la Zarzuela.

També et pot interessar

stats