Joan Carles I es retirarà de la vida pública el 2 de juny

El rei emèrit considera que ha arribat el moment de “passar pàgina” quan es compleixen cinc anys des de l’abdicació.

El rei emèrit, Joan Carles I, conversa amb el seu fill i successor, Felip VI
El rei emèrit, Joan Carles I, conversa amb el seu fill i successor, Felip VI / Paco Campos (Efe)

El rei emèrit, Joan Carles I, ha anunciat la voluntat de deixar d’exercir activitats institucionals i completar la seua retirada de la vida pública a partir del 2 de juny, segons ha informat la Casa del Rei en un comunicat.

Joan Carles I ha comunicat la decisió al seu fill i successor, Felip VI, en una carta on li recorda que una vegada complits cinc anys des de la seua abdicació considera que ha arribat el moment de “passar una nova pàgina en la meua vida”.

“Des de l’any passat, quan vaig celebrar el meu 80é aniversari, he vingut madurant aquesta idea, que es va reafirmar amb motiu de la inoblidable commemoració del 40 Aniversari de la nostra Constitució en les Corts Generals”, escriu el monarca en el text, en el qual assegura que es tracta d’una “ferma i meditada convicció”. 

En la carta explica que va refermar-se en la decisió en la "inoblidable commemoració" del 40 aniversari de la Constitució a les Corts generals. Un acte "ple d'emoció" que li va fer evocar "amb orgull i admiració el record de tantes persones que van contribuir a fer possible la Transició política i renovar el sentiment de permanent gratitud cap al poble espanyol".

Joan Carles I explica Felip VI que també pren la decisió des "de l'estima i l'orgull de pare que per tu sent". "Amb la meua lleialtat sempre. Una grandíssima abraçada de ton pare", afig el monarca emèrit al remat de la missiva.

També et pot interessar

stats