Joan Carles I torna a Espanya i es veurà dilluns amb Felip VI

Joan Carles anirà primer a Sanxenxo (Pontevedra) per assistir a les regates i allí s'allotjarà en casa del seu amic, Pedro Campos, i dilluns anirà a Madrid

El rei emèrit, Juan Carlos I, en una imatge d'arxiu
El rei emèrit, Joan Carles I, en una imatge d'arxiu / Legan P. Mace (Europa Press)

El rei emèrit Joan Carles I aterra aquest dijous en l'aeroport de Peinador, a Vigo, i farà la seua primera aparició pública al voltant del migdia d'aquest divendres en acudir a un acte de benvinguda en el Club Nàutic de Sanxenxo, on el rebran els seus amics i l'alcalde del municipi de Pontevedra, Telmo Martín. Joan Carles I estarà a Espanya fins dilluns, dia 23, quan es veurà al palau de La Zarzuela amb Felip VI, la reina Sofia i els altres membres de la seua família, informa la Casa del Rei en un comunicat.

Dimecres, La Zarzuela emetia un comunicat en el qual confirmava que el rei emèrit arribarà aquest dijous a Espanya per a passar el cap de setmana a Sanxenxo, en el seu primer viatge des que es va instal·lar l'agost del 2020 a la Unió dels Emirats Àrabs. Ja dilluns, es veurà amb Felip VI a Madrid.

Segons avança a Europa Press Pedro Campos, amic de Joan Carles I i president del Club Nàutic de Sanxenxo, les seues amistats preveuen la seua arribada per a la vesprada d'aquest dijous a Vigo. Una vegada aterrat, l'emèrit –acompanyat de la seua filla la infanta Elena– es quedarà allotjat tot el cap de setmana en un habitatge que té Campos a la zona de Nanín, a Sanxenxo, on ja ha pernoctat "moltes vegades". El pla del cap de setmana serà principalment "casolà", tal com trasllada el seu amic, encara que també dependrà del que li abellisca fer.

La tornada a Espanya després de quasi dos anys d'estada a Abu Dhabi s'emmarca en el desig de Joan Carles de "desplaçar-se amb freqüència a Espanya per a visitar la família i amics, i organitzar la seua vida personal i el lloc de residència en àmbits de caràcter privat", afig el comunicat.

La seua intenció, segons ha dit Zarzuela, és estar amb el rei, la reina Sofia i altres membres de la família al palau de La Zarzuela abans de tornar aquell mateix dia a Abu Dhabi, "on ha fixat la seua residència de manera permanent i estable".

També et pot interessar

stats